confit de canard

Tato francouzská klasika se připravuje pomalým pečením kachního masa ve vlastním tuku. To, co se kdysi používalo jako způsob konzervace masa v dobách před chladírenským zařízením, si dnes vychutnáváme jako bohatý a aromatický pokrm. Maso se obvykle dochucuje solí, pepřem a čerstvými bylinkami a kořením, jako je tymián, česnek, šalotka a bobkový list. Tradičně se kachní konfit vaří v měděném hrnci na ohni až 24 hodin, aby se tuk vyškvařil a pokryl maso. Po uvaření se ještě horké maso a tuk přelijí do sklenic a pevně uzavřou, aby se pokrm mohl skladovat pro pozdější použití. Název confit pochází z minulého příčestí francouzského slovesa confire, což znamená konzervovat. Kachní konfit je tak sytý a pikantní, že se obvykle podává samotný, bez omáčky. Jako příloha k tomuto pokrmu se však výborně hodí čočka puy. Nevíte-li s jakými víny párovat konfitovanou kachnu - nevadí, připravili jsme je pro vás...




Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top