coq au vin

Tento klasický selský guláš pochází z francouzského Burgundska. Tento pokrm je dokonalou ukázkou harmonického soužití dvou hlavních ingrediencí - kohouta a vína, v tomto případě výrazného a rustikálního červeného vína. Kohout se nakrájí na části a spojí se s kohoutí krví, cibulí, mrkví, česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou, houbami, solí, pepřem a pořádnou dávkou červeného vína. Tyto ingredience se pak pomalu vaří na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Jeden z prvních doložených receptů na coq au vin pochází z roku 1913, kdy na něj v oblasti Chaîne des Puys narazil francouzský přírodovědec a zoolog Mathurin Jacques Brisson. Julia Child později tento recept zpopularizovala mezi anglicky mluvícím publikem ve svém televizním pořadu The French Chef. K tomuto jednoduchému pokrmu z "opilého kuřete" se často podávají dušené nebo vařené petrželové brambory nebo máslové nudle. Nevíte-li s jakými víny párovat kohouta na víně - nevadí, připravili jsme je pro vás...



Product sorting

346 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Freshsecco Muškát moravský 2024
180 Kč / pcs
01015132
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
ZK rulandske sede 2023 eshop
Award-winning
370 Kč / pcs
01007043
Modrý Portugal rosé 2022, pozdní sběr
New
01038006
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Návrh bez názvu (3) 01018042
Balaz Hibernal polosuchý
220 Kč / pcs
01015131
Pinot Noir SUPREMUS 2022
New
01021041
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
ZS sauvignon 2023 eshop
280 Kč / pcs
01007040
Neuburské 2023, Víno Šílová
Award-winning
280 Kč / pcs
01007039

Listing controls

346 items total
Top