coq au vin

Tento klasický selský guláš pochází z francouzského Burgundska. Tento pokrm je dokonalou ukázkou harmonického soužití dvou hlavních ingrediencí - kohouta a vína, v tomto případě výrazného a rustikálního červeného vína. Kohout se nakrájí na části a spojí se s kohoutí krví, cibulí, mrkví, česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou, houbami, solí, pepřem a pořádnou dávkou červeného vína. Tyto ingredience se pak pomalu vaří na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Jeden z prvních doložených receptů na coq au vin pochází z roku 1913, kdy na něj v oblasti Chaîne des Puys narazil francouzský přírodovědec a zoolog Mathurin Jacques Brisson. Julia Child později tento recept zpopularizovala mezi anglicky mluvícím publikem ve svém televizním pořadu The French Chef. K tomuto jednoduchému pokrmu z "opilého kuřete" se často podávají dušené nebo vařené petrželové brambory nebo máslové nudle. Nevíte-li s jakými víny párovat kohouta na víně - nevadí, připravili jsme je pro vás...



Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top