cordon bleu

Cordon bleu je velmi oblíbené mezinárodní jídlo švýcarského původu. V nejzákladnější podobě se skládá z masového řízku, který je naplněn tenkým plátkem šunky a sýra (obvykle Gruyère), obalen v trojobalu a buď smažen v rozpáleném oleji, nebo mělce osmažen na pánvi, případně zapečen v troubě. Pokrm se obvykle připravuje ze dvou masových řízků, jeden na druhém, mezi nimiž je vložena šunka a sýr. První zmínka o cordon bleu se nachází v kuchařské knize z roku 1949. Dnes existuje mnoho variant tohoto pokrmu, například telecí cordon bleu, kuřecí cordon bleu a cordon bleu podávaný s houbovou omáčkou. Pokrm se může podávat s různými přílohami, jako jsou hranolky nebo vybraná zelenina a přílohy, jako jsou citronové klínky a petrželka. Nevíte-li s jakými víny párovat cordon bleu - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top