disznósajt
Disznósajt, v překladu vepřový sýr, se tradičně připravuje po každoroční porážce prasete a je to maďarský sýr s hlavou, který se obvykle vyrábí spojením různých částí vepřového masa, jako je hlava, jazyk, srdce, uši a kopyta. Po uvaření vepřových částí s česnekem, maďarskou paprikou, solí a černým pepřem se masová směs obvykle plní do vepřového žaludku podobně jako klobása. Sýrová hlava připomínající klobásu se před lisováním a uzením znovu tepelně upraví. Tato maďarská pochoutka se obvykle konzumuje nakrájená na tenké plátky s čerstvým chlebem, hořčicí a kyselými okurkami a obvykle se zapíjí sklenicí tradičního fröccs, který se vyrábí smícháním vína a sodové vody. U nás je tomuto pokrmu nejblíže naše česká zabijačková tlačenka.
Product sorting
360 items total