eggs benedict

Vejce Benedikt je snídaně nebo pozdní snídaně, která se skládá z opečených půlek anglického muffinu s plátkem šunky nebo slaniny, sázeným vejcem a holandskou omáčkou. Ačkoli existuje řada teorií o původu tohoto pokrmu, většina lidí se shoduje na tom, že zásluhu na jeho vzniku má restaurace Delmonico's. Předpokládá se, že šéfkuchař Delmonica jménem Charles Ranhofer vymyslel tento pokrm v 60. letech 19. století pro zákaznici jménem paní LeGrand Benedictová, která chtěla jíst něco nového. Ranhofer dokonce recept zveřejnil ve své kuchařské knize The Epicurean, vydané v roce 1894. Bez ohledu na vynálezce se dnes vejce Benedikt vyskytují po celém světě v mnoha variantách, jako jsou vejce Mornay, Florentine, Blanchard, Hussarde a Cochon. Nevíte-li s jakými víny párovat vejce Benedikt - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top