Frankovka 2019 Charvát

Natural wines 4 + 2
380 Kč
In Stock (1 pcs)
Delivery to:
02/05/2024
Delivery offer
Buy 4, Get 2 Free

kup 6 a 2 máš zdarma

Unikátní, bezzásahová Frankovka ze starých keřů vysazených v roce 1954. Lehká, ovocná, odrůdově typická.

Detailed information

Product detailed description

Víno bylo macerováno jedenáct dnů na slupkách a po vylisování a jablečno-mléčné fermentaci leželo rok v dubových sudech.

Stejně jako další vína z nabídky vinařství Charvát ideální víno pro ty, kteří chtějí naturální víno, ale zároveň se vyhýbají experimentům.

Více informací o odrůdě Frankovka a o nejen specialitách spojených s touto odrůdou, které najdete na Umění vína, čtěte ZDE.

Additional parameters

Category: 4+2
Type: Still
Variety: Blaufränkisch
Sugar: Dry
Country: Czech republic
Region: Moravia
Subregion: Velkopavlovická
Color: Red
Alcohol: 13
Vintage: 2019
Size: 0.75
Village: Klobouky
Wineyard: U Větřáku
Classification: Land wine
Cap: Cork
Dimensions: NAD 30/10 cm
Batch: 44792
Remaining Sugar: 1
Acids: 5.5
Winery: Stanislav Charvát

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:
charvat

Malé vinařství z Klobouk, s vlastními 2 ha vinic ve stáří 45 – 65 let. Minimální zásahy, spontánní kvašení, bez filtrace – na trh se tak ročně dostane maximálně 8 tisíc lahví těchto autentických vín. CH. Charvát. Stanislav Charvát.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Velkopavlovická

2 ha vinic

8 tisíc lahví ročně

80. léta založeno

V kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa v obci Klobouky se na jihozápadních svazích “U Větřáku” a “Pod Plunary” rozprostírají dva hektary více než padesátiletých vinic. Nachází se v nadmořské výšce 270 – 300 metrů, což zdejším vínům dodává vyšší obsah kyselin, a tím i větší potenciál k delšímu ležení na lahvi.

A právě toho využívá Stanislav Charvát ve svém malém rodinném vinařství. Když mluví o pravdivosti a přirozenosti svých vín, znamená to, že plně respektují charakter zdejšího terroir a do procesu zrání vinař prakticky nezasahuje.

Při obdělávání vinic klade velký důraz na ekologii a používá pouze přípravky, které jsou šetrné k přírodě. Hrozny sklízí ručně do malých přepravních boxů. Vína kvasí spontánně, bez přidaných  kvasinek a jsou tvořena bez jakýchkoliv aditiv pouze s minimálním obsahem síry. Fermentace a následné ležení probíhá v dubových nebo akátových sudech a u části bílých vín v nerezových tancích. Vína nejsou čiřena a pouze malá část je v některých ročnících před lahvováním hrubě filtrována.

Obecně v nabídce vinařství Charvát najdete vína suchá, minimálně sířená a bez zbytkových cukrů. Pokud hledáte čisté, bezzásahové víno, a zároveň nechcete zkoušet divoké experimenty, našli jste svého vinaře. Bez velkých slov a velkých gest, ze starých keřů dokáže Staňa Charvát vyrobit víno, které je moderní a tradiční zároveň. Umění vína v praxi.

Více o vinaři najdete na našem blogu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.