Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Dáša Krausová, Bohumil Vurm
Product detailed description
Předmluva
Cesta, kterou jsme nastoupili v roce 1997 s původní knihou Encyklopedie českého a moravského vína, pokračuje. Tehdejší vydání encyklopedie mapovalo především znovuoživení oboru v devadesátých letech 20. století. V prvním díle knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína z roku 2005 se zrcadlí rozvoj oboru a nové přístupy. Popisuje převážně pěstování révy vinné, její odrůdy a ukazuje bohatství i rozmanitost našich podoblastí. V něm jsme se snažili podtrhnout, že k dosažení nejvyšší jakosti vína nestačí jen kvalitní odrůda a příhodná viniční poloha, ale také náročnější způsoby ošetřování révy vinné vedoucí ke sklizni vyzrálých, zdravých hroznů. Na informace o původu vína, historii vinohradnictví a vinařství na našem území a podrobný přehled vývoje vinařského práva navazuje seznámení se zatřizováním vín či charakteristika našich vinařských oblastí. Knihu uzavírá zamyšlení nad pozitivními účinky konzumace hroznů a souvislostmi mezi odrůdami a znameními zvěrokruhu. Na stránkách druhého dílu vstupujeme do sklepů a sledujeme zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Popisujeme jak tradiční, tak nové postupy a snažíme se ukázat, že mnozí vinaři nastoupili nelehkou cestu k co nejvyšší kvalitě s důrazem na šetrný přístup k přírodě a na přirozený vývoj vín. Bohatství naší země, její pestrost, krajové zvláštnosti, i severnější položení našich vinic v rámci Evropy navíc dává našim vínům jedinečný charakter. Nepřehlédnutelná tradice oboru spolu s úsilím našich vinohradníků a vinařů umožňuje vytvářet lahodná vína vysoké kvality prospěšná lidskému zdraví, která jsou vhodná nejen ke každodennímu občerstvení, ale také k výjimečným příležitostem, navozují přátelskou atmosféru, uvolňují tělo a povznášejí duši.
Additional parameters
Category: | Books |
---|---|
Country: | Czech republic |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may post articles. Please log in or register.
Be the first who will post an article to this item!