Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Dáša Krausová, Bohumil Vurm

410 Kč –30 %
nova encyklopedie ceskeho a moravskeho vina 2 dil titul
410 Kč –30 % 284 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Od vydání prvního dílu knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína uběhly tři roky. Velmi pozitivní ohlas, kterého se naší knize dostalo, je zajisté dokladem rozšiřujících se řad milovníků vín i zvyšující se úrovně vinohradnictví a vinařství na Moravě a v Čechách. Plochy vinohradů dosahují rozlohy jako za dob největšího rozkvětu před pěti staletími a rostoucí kvalita vín přináší potěšení i úspěchy. Nabídka vín pocházejících z obnovených i nových viničních poloh je čím dál pestřejší. Moravská a česká vína se svou kvalitou směle měří s tím nejlepším, co svět vína nabízí. Dokladem rostoucí kvality jsou mimo jiné nesčetné úspěchy našich vinařů na domácích i zahraničních soutěžích. V tomto směru nezůstal pozadu ani první díl této encyklopedie. Mezinárodní vinařská organizace O.I.V. se sídlem v Paříži ji v roce 2006 v plejádě světové vinařské literatury zvolila za vítěze v kategorii „Monografie a zvlášť odborné a propagační dílo". 

Detailed information

Product detailed description

Předmluva  

Cesta, kterou jsme nastoupili v roce 1997 s původní knihou Encyklopedie českého a moravského vína, pokračuje. Tehdejší vydání encyklopedie mapovalo především znovuoživení oboru v devadesátých letech 20. století. V prvním díle knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína z roku 2005 se zrcadlí rozvoj oboru a nové přístupy. Popisuje převážně pěstování révy vinné, její odrůdy a ukazuje bohatství i rozmanitost našich podoblastí. V něm jsme se snažili podtrhnout, že k dosažení nejvyšší jakosti vína nestačí jen kvalitní odrůda a příhodná viniční poloha, ale také náročnější způsoby ošetřování révy vinné vedoucí ke sklizni vyzrálých, zdravých hroznů. Na informace o původu vína, historii vinohradnictví a vinařství na našem území a podrobný přehled vývoje vinařského práva navazuje seznámení se zatřizováním vín či charakteristika našich vinařských oblastí. Knihu uzavírá zamyšlení nad pozitivními účinky konzumace hroznů a souvislostmi mezi odrůdami a znameními zvěrokruhu. Na stránkách druhého dílu vstupujeme do sklepů a sledujeme zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Popisujeme jak tradiční, tak nové postupy a snažíme se ukázat, že mnozí vinaři nastoupili nelehkou cestu k co nejvyšší kvalitě s důrazem na šetrný přístup k přírodě a na přirozený vývoj vín. Bohatství naší země, její pestrost, krajové zvláštnosti, i severnější položení našich vinic v rámci Evropy navíc dává našim vínům jedinečný charakter. Nepřehlédnutelná tradice oboru spolu s úsilím našich vinohradníků a vinařů umožňuje vytvářet lahodná vína vysoké kvality prospěšná lidskému zdraví, která jsou vhodná nejen ke každodennímu občerstvení, ale také k výjimečným příležitostem, navozují přátelskou atmosféru, uvolňují tělo a povznášejí duši. 

 

Additional parameters

Category: Books
Country: Czech republic
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.