Pinot noir 2018 barrique, výběr z bobulí Lobkowicz Roudnice

Last pieces
290 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…

Výjimečné červené polosladké víno, které je naleželé v malých sudech barrique.

Detailed information

Product detailed description

Ve vůni lehká vanilka s decentními tóny hořké čokolády.

V chuti jsou tóny černého bezu a je příjemně tříslovité a plné.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Rulandské modré
Sugar: Semisweet
Country: Czech republic
Region: Bohemia
Subregion: Litoměřická
Product line: Premium
Color: Red
Alcohol: 15.5
Vintage: 2018
Size: 0.5
Classification: Selection of berries
Cap: Cork
Batch: RMB18
Remaining Sugar: 17.1
Acids: 5.3
Winery: Lobkowicz Roudnice
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.