pulled pork
Americká grilovací technika, při níž se vepřové maso pomalu připravuje na mírném ohni, čímž se získá křehké maso, které lze snadno nakrájet na malé kousky - respektive natrhat. Jedná se o specialitu pocházející ze západní části Severní Karolíny, která se tradičně připravuje z vepřové plece, která se přelévá omáčkou z octa, pepře a rajčat. Ve východní části státu se vaří a připravuje celé prase, přičemž omáčka obvykle neobsahuje rajčata. Postupem času se rozšířilo po celých Spojených státech a pulled pork (trhané vepřové) se vyskytuje v mnoha variantách, od různých kusů masa a doby přípravy až po marinády a omáčky. Dnes je populární po celém světě a používá se hlavně v různých sendvičích, doplněných hranolky, pečenými fazolemi a pikantními omáčkami. Nevíte-li s jakými víny párovat trhané vepřové maso - nevadí, připravili jsme je pro vás...