red curry
Červené kari je v Thajsku jednou z nejběžnějších variací kari. Kombinuje červenou kari pastu, kokosové mléko, zeleninu a maso do lahodného a vydatného jídla. Základem pokrmu je červená kari pasta a kokosové mléko, jejichž kombinací vzniká dokonale vyvážený, krémový a pikantní vývar. Pasta se vyrábí ze suchých červených chilli papriček, které se smíchají a rozemelou s voňavým thajským kořením, jako je šalotka, česnek, galangal, listy kafrové limetky, citronová tráva, krevetová pasta, koriandr a kmín. Když se vytvoří krémový vývar z červeného kari, přidají se další přísady, mezi něž může patřit maso, mořské plody nebo tofu, a různé druhy zeleniny, které se ve vývaru vaří, aby se do něj dostaly všechny vonné vůně. Červené kari se od typického indického kari liší tím, že vývar je řídký a připomíná téměř polévku. Přestože je červené kari pikantní, jeho hlavními znaky jsou svěžest a jemná krémová chuť. Tento pokrm se jí všude v Thajsku a najdete ho ve špičkových restauracích i v běžných autentických jídelnách. Červené kari se obvykle podává s obyčejnou rýží a jí se hlavně k obědu nebo večeři. Nevíte-li s jakými víny párovat červené kari - nevadí, připravili jsme je pro vás...