Ruster Ausbruch Essenz HT 1999 DAC Ernst Triebaumer

Natural wines
3 400 Kč
In Stock (22 pcs)
Delivery options

Víno s komplexní vůní tónů medu, meruněk, pomerančové kůry a s nádechem vanilky a koření. Na patře je víno bohaté a plné, s vysokou úrovní sladkosti, která je vyvážena osvěžující kyselinkou. Má dlouhý a přetrvávající závěr, s chutí zralého tropického ovoce a mírným nádechem dubu. Toto víno je dokonalým příkladem Ausbruch, tradičního rakouského stylu sladkého vína. Hrozny používané k výrobě tohoto vína jsou ponechány na vinici po dlouhou dobu, což jim umožňuje docílit vysoké hladiny cukru a intenzivní chuti. Víno pak několik let zraje v dubových sudech, což mu umožňuje rozvinout bohatý a komplexní charakter.

Detailed information

Product detailed description

 

Víno se dobře hodí k různým dezertům, včetně ovocných koláčů, tvarohového koláče a crème brûlée. Můžete si ho vychutnat i samostatně jako dezertní víno. Je skutečným mistrovským dílem vinařství, dokonalým vyjádřením kvality a komplexnosti, které lze dosáhnout u sladkých vín z regionu Burgenland.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Furmint, Chardonnay, Welschriesling, Sauvignon Blanc
Sugar: Sweet
Country: Austria
Region: Burgenland
Subregion: Leithaberg
Color: White
Alcohol: 8
Vintage: 1999
Size: 0.375
Village: Rust
Classification: Selection of botrytised berries
Cap: Cork
Dimensions: Do 30/10 cm
Winery: Ernst Triebaumer
Appellation: DAC Ruster Ausbruch
Food Pairing: dezerty, sýry, crème brûlée, ovocný koláč, tvarohový koláč, koláče, rakouská kuchyně, dubliner

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Naprosto unikátní vinařství v našem portfoliu, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.

Vinařská oblast: Burgerland

Vinařská podoblast: Leithaberg DAC + Rust

 

15 ha vinic

100 tisíc lahví ročně

1691 založeno

RP

Tradiční malé rodinné vinařství s bohatou a dlouhou historií produkce vín z vlastních vinic v katastru městečka Rust již od roku 1691. Specialista na červená vína z typických a tradičních místních odrůd a s vlajkovou lodí v odrůdě Frankovka, ze které produkuje úžasná červená vína, jež jsou vyhledávaná nejen v Rakousku, ale i ve vyhlášených světových restauracích od Hong-Kongu, přes New York City, Londýn až po Berlín, Hamburg a domácí Vídeň. 

Vinařství s velice specifickým a osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu životnímu prostředí a každodennímu vlivu vinařství na své okolí, biotop a komunitu. Vinařství, které tvrdí, že biodynamická certifikace DEMETER je jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem. 

Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky VELKÝCH červených vín, jejichž kvalitu mimo jiné oceňují takové světové vinařské autority, jakými je Robert Parker, který vinařství Weingut Ernst Triebaumer udělil speciální zelenou známku jako vínařství s produkcí špičkových vín a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě. 

Touto známkou a hodnocením se může pochlubit pouhých 24 vinařství na celém světě a pokud chcete tato opravdu unikátní a jedinečná vína ochutnat, tak jedině na Umění vína jako výhradního dovozce a zástupce vín pro trh v České republice. 

Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Víno je oblíbeným digestivem, bývá spojováno s paštikou z husích jater a v dnešní době, kdy už se párování vína a jídla nedrží úzce vymezených spojení, nabízí spoustu kulinářských možností. 

U Triebaumerů jsme měli možnost ochutnat ročníky až do roku 1999 a přinášíme vám jedinečnou možnost zažít tohle „slunce v láhvi“. Pokud se se sklenkou Ausbruchu rozhodnete zakončit den, věříme, že si vás tahle vinná meditační praxe získá.