schweinshaxe

Termín Schweinshaxe se obvykle používá v jižních částech Německa, převážně v Bavorsku, a označuje celé vepřové koleno, které se peče několik hodin, dokud není důkladně propečené a kůže není zlatohnědá a křupavá. Vepřová kolena jsou základem tradiční německé kuchyně a používají se pro ně různé názvy, například hachse, haxe, haxn, knöchla, hechse, hämmchen a bötel, především v závislosti na regionu a mírně odlišném postupu přípravy. Eisbein je severní verze pokrmu, která se obvykle nakládá nebo nakládá a poté vaří. Ačkoli se běžně vyskytuje v restauracích po celé zemi i regionu, Schweinshaxe je kvintesencí pokrmů na oblíbeném lidovém festivalu Oktoberfest. Koleno se téměř vždy podává vcelku a obvykle se k němu podává kysané zelí, dušené zelí, pečené brambory nebo bramborové knedlíky. Podobné pokrmy se objevují i v dalších evropských zemích, u nás jej známe jako pečené vepřové koleno.

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top