steak au poivre

Steak au poivre je francouzský pokrm, který se skládá z hovězího steaku obaleného v drcených zrnkách pepře. Podává se s omáčkou, která se připravuje na stejné pánvi, na které se předtím připravoval steak. K tomuto pokrmu se obvykle podávají brambory a salát. Podle Francise Marie, známého odborníka na steaky, pokrm vznikl v 19. století v normandských bistrech, kam muži brali ženy na pozdní večeře se steakem au poivre kvůli údajným afrodiziakálním účinkům pepře. K vynálezu pokrmu se přihlásilo mnoho šéfkuchařů, z nichž nejznámější byl Émile Lerch, majitel restaurace Albert na Champs-Élysées v Paříži, který uvedl, že pokrm poprvé připravil v roce 1930. Bez ohledu na "vynálezce" zůstává steak au poivre základem typické francouzské kuchyně. Nevíte-li s jakými víny párovat steak au poivre - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top