Sylvánské zelené 2018, výběr z bobulí Lobkowicz Roudnice

Award-winning Last pieces Doprodej
270 Kč
Vyprodáno
Delivery options
The item has been sold out…

Víno žluto-zelené barvy. Vůně vína je příjemná, připomínající tóny medu a kandované citrusové kůry.Chuť je plná, extraktivní a kořenitá s delší dochutí.

Detailed information

Product detailed description

Ocenění:

  • Král vín 2022 - 81 bodů

Additional parameters

Category: Wines
EAN: 8594185150237
Type: Still
Variety: Sylvaner
Sugar: Semidry
Country: Czech republic
Region: Bohemia
Subregion: Litoměřická
Product line: Premium
Color: White
Alcohol: 15.5
Vintage: 2018
Size: 0.5
Classification: Selection of berries
Group: Cech českých vinařů
Awards: Král vín
Cap: Cork
Batch: N34/18
Remaining Sugar: 12.1
Acids: 6.2
Winery: Lobkowicz Roudnice
Food Pairing: sýry, sýry s modrou plísní, bavaria blu
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.