Vína k frankfurtským párkům
Jak název napovídá, frankfurter würstchen je druh párků pocházející z Frankfurtu, kde se tradičně připravuje již po staletí. Lehce ochucená a štíhlá klobása se vyrábí výhradně z vepřového masa a obvykle se přidává do přírodního ovčího střívka. Frankfurter würstchen se vaří a lehce udí, což této německé masné specialitě dodává příjemný nádech uzení. Protože je klobása předem uvařená, obvykle se jen ohřívá ve vroucí vodě a poté se podává s přílohami, jako je hořčice, křen, chléb nebo bramborový salát, a často se zapíjí sklenkou dobrého jablečného vína (Apfelwein). Tato zvláštní odrůda párků má v Německu chráněný status od roku 1860, kdy byl vydán zákon, který povoloval označovat názvem frankfurter pouze klobásy vyrobené ve Frankfurtu nad Mohanem a jeho okolí, zatímco ostatní klobásy vyrobené mimo tuto oblast, ale stejným způsobem, měly být označeny jako nach frankfurter art (klobásy na frankfurterský způsob). Frankfurtské párky se podávají vždy v párech.