Slavte s exkluzivní Champagne 5+1 zdarma

5 450 Kč
Vyprodáno
Delivery options
The item has been sold out…

6 x Champagne Brut z šampaňského domu Courtois se smyslnou chutí a dlouhotrvajícími bublinkami. Skvělý doplněk k pokrmům z “moře” i dezertům. 

 

Detailed information

Product detailed description

Balíček obsahuje 6x Champagne Brut

Additional parameters

Category: Wines
Type: Sparkling
Variety: Chardonnay, Pinot Meunier, Rulandské modré
Sugar: Brut
Country: France
Region: Hauts-de-France
Subregion: Aisne
Color: White
Vintage: Non-vintage
Size: 0.75
Village: Crouttes-sur-Marne
Cap: Cork
Winery: Pierre Courtois
Food Pairing: dezerty, sýry, polotvrdé sýry, sýry s bílou plísní, sýry s modrou plísní, francouzská kuchyně, canelé, éclair, brie de Meaux, gorgonzola dolce, edam Holland
Statut: récoltant manipulant
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Relativně mladé vinařství Champagne Courtois najdete asi 70 kilometrů na východ od Paříže v Crouttes sur Marne. Rodina zde postavila dům v roce 1971 a první cuvée vzniklo již v roce 1973. Rodiče dnešních majitelů se ihned od začátku rozhodli s vínem pracovat poctivě. Veškeré práce spojené s vínem probíhají přímo ve vinařství, což pomáhá zachovat jedinečný výraz terroir a z každého vína cítíte podpis vinaře.

pierre-courtois-logo

Vinařská oblast: Hauts-de-France

Vinařská podoblast: Crouttes sur Marne

9 ha vinic

tisíc lahví ročně

1973 založeno

Vinice jsou rozloženy na devíti hektarech po třech vinařských oblastech: 68 % v Crouttes sur Marne, 12 % v Charly sur Marne a 20 % ve Villiers Saint Denis. Nejvzdálenější pozemek je ale pouze 2 kilometry od samotného sklepa v Crouttes sur Marne.

V západní části údolí Marne je jílovo-vápencové podloží, které vínům dodává hutnou, dlouhou a živou chuť. Na úpatí kopců mezi vesnicemi Crouttes sur Marne a Charly sur Marne pak podloží tvoří především písek, což vínům dodává lehkost. Mísením pak vzniká perfektní chuť a vyniká odraz terroir.

Ve vinařství využívají klasickou šampaňskou metodu výroby šumivého vína. Po osmi měsících zrání v nerezových kádích se víno plní do láhví, kde probíhá druhotné kvašení další čtyři až sedm let.