Trkmansko Veltlínské zelené 2021, barrique, pozdní sběr Vinařství Dvořáček LTM

Ocenění Poslední kusy Doprodej Sleva
397 Kč –44 %
RVJ2202 (61)
397 Kč –44 % 220 Kč
Skladem (19 ks)
Možnosti doručení

Vínu dominuje aroma jemně páleného dřeva, vanilky a nazrálých meruněk, s nádechem pepře a bylinek. V chuti je plné a komplexní, s příjemnou kyselinou, která stále udržuje jeho svěžest. Na patře převládají tóny hrušek a zralého jablka, doplněné jemným máslovým a karamelovým charakterem, který pochází z doteku se dřevem. Dlouhá dochuť s jemným tříslem a kouřovým dotekem dodává vínu charakter.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Trať Trkmansko je viniční oblast v obci Rakvice ve Velkopavlovické podoblasti. Leží na jižním svahu tzv. Trkmanské hory, s půdami, které obsahují vápenec a stopy pravěkých mořských ulit – což napomáhá minerální složce vín z této oblasti.

Ocenění:

  • Unie enologů ČR - 89,5 bodů
  • Víno Bojnice 2023 - Stříbrná medaile
  • Výstava vín Trojzemí 2023 - Zlatá medaile

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
EAN: 8592935087215
Druh: Tiché
Odrůda: Veltlínské zelené
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Slovácká
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 13
Ročník: 2021
Objem: 0.75
Obec: Rakvice
Vinice: Trkmansko
Klasifikace: Pozdní sběr
Ocenění: Unie enologů, Víno Bojnice, Výstava vín Trojzemí
Uzávěr: Korek
Šarže: 87/2021
Zbytkový cukr: 0.1
Kyselina: 5.9
Vinařství: Dvořáček LTM
Párování: sýry, dubliner

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.

RVJ2202 (18) 

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Slovácká

2 ha vinic

tisíc lahví ročně

2000 založeno

V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.

Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.