Vína k divoké kachně

Kachny divoké jsou předky kachen domácích a vyskytují se v nižších polohách v blízkosti vod po celé severní polokouli. Díky své delikátní chuti patří k nejoblíbenějším druhům pernaté zvěře u nás. Divoká kachna má menší výtěžnost masa než domácí druhy a obsahuje méně tuku, ale po tepelné úpravě zůstává stále šťavnatá. Její kůže má modravý lesk, maso má tmavočervené zbarvení a příjemné aroma. Mladší kusy divoké kachny mají velmi chutné a šťavnaté maso, které lze péci vcelku. U starších kachen je vhodné provést předvaření a poté rychle dopečení, čímž získáme křupavou kůži. Kachní prsa se hodí ke smažení, lze je také péci a skvěle chutnají uzená. Stehna nejlépe vyniknou při pozvolném dušení, například na víně či s různou zeleninou. Oblíbená jsou také se smetanovými nebo ovocnými omáčkami. Divoká kachna je v kuchyni velmi všestranná a nabízí široké možnosti kulinářského zpracování.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.