Vína k Pecorinu z Pienzy

Pecorino di Pienza je tradiční italská odrůda Pecorina vyráběná v Pienze v provincii Siena. Sýr se vyrábí z ovčího mléka a vyrábí se v několika variantách - některé jsou mladé, jiné obalené slámou, další potřené popelem a některé lisované s rajčaty. Mladá verze je polozralá a na kůře zbarvená rajčatovou šťávou, zatímco zralá verze má kůru černou. Sýr není pikantní jako ostatní druhy sýra Pecorino, protože se místo kozího syřidla používá syřidlo telecí. Sýr Pecorino di Pienta zraje 30 dní, kdy je ještě čerstvý a měkký, ideální pro tavení při grilování, zatímco ostatní verze zrají 2 až 5 měsíců. Chuť se nejlépe popisuje jako sladká a komplexní.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.