Vína k Sauerbraten

Tradiční německá pečeně je jedním z nejlepších způsobů, jak z tvrdších kusů hovězího masa připravit křehké a šťavnaté jídlo. Nejoblíbenějšími kusy pro tuto německou klasiku jsou roštěnec a kotleta, zatímco klíčem k dokonalému sauerbratenu je dlouhá marináda z červeného vína, kyselého octa a koření, která maso zjemní a dodá mu ostrou a pikantní chuť. Po dlouhých hodinách dušení se zbylá tekutina z vaření rozšlehá na einbrenne (jíšku) a nakonec se povaří v hustou hnědou omáčku. Sauerbraten se tradičně podává s oblíbenými německými pokrmy, jako jsou vaječné nudle spätzle, houskové knedlíky nebo vařené brambory a dušené nebo pečené červené zelí. Nevíte-li s jakými víny párovat sauerbraten - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.