Vína k vídeňskému řízku

Jeden z nejznámějších pokrmů rakouské kuchyně, vídeňský řízek (wienereschnitzel), je do tenka rozklepaný, v trojobale obalený a na pánvi osmažený telecí řízek, který se tradičně podává s trochou brusinkové marmelády, citronovými klínky a brambory s petrželkou na másle, jednoduchým bramborovým (jak jinak než vídeňským) salátem nebo hranolky. Tento pokrm je chráněn rakouskými zákony, a pokud se má nazývat vídeňský řízek, musí být vyroben z telecího masa. Přestože je tento pokrm jedním z nejoblíbenějších v Rakousku, objevily se názory, že toto rakouské národní jídlo bylo ve skutečnosti vynalezeno jinde. Podle jedné legendy přivezl v 19. století řízek do Vídně rakouský polní maršál Josef Radetzky, který se vrátil domů z Itálie, kde si pochutnal na milánské cotolettě, pokrmu, který se vídeňské klasice dosti podobá. Bez ohledu na svůj skutečný původ zůstává křupavý a zároveň křehký vídeňský řízek v Rakousku i mimo něj oblíbeným pokrmem. Nevíte-li s jakými víny párovat vídeňský řízek - nevadí, připravili jsme je pro vás...

1 položek celkem
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.