Vína ke Kimchi

Přestože mnohým lidem při vyslovení slova pickles přeběhne mráz po zádech, Korejci našli způsob, jak udělat kvašenou nakládanou zeleninu zajímavou, chutnou a dráždivou. Tato kořeněná, slaná, sladkokyselá zelenina známá jako kimči, která je klasickým předkrmem nebo přílohou ke každému korejskému jídlu, začíná svou cestu nakrájená na plátky, svázaná do svazků a naložená v nálevu s pálivými chilli papričkami, slanou rybí pastou, pórkem, zázvorem, cukrem a česnekem. Ačkoli obliba kimči na Západě stále stoupá, jedná se o starobylý pokrm, jehož historie sahá zhruba dva tisíce let nazpět, kdy se o něm poprvé objevily písemné zmínky. Původně se mu říkalo chimchae, což v doslovném překladu znamená namočená zelenina, protože kimči se v minulosti namáčelo pouze do slaného nálevu nebo hovězího vývaru, ale ve 12. století se do hrnce začaly přidávat další přísady a koření. Dnes se kimči vyrábí jak v Severní, tak v Jižní Koreji, přičemž jižní verze je slanější a pikantnější než severní. V chuti kimči hrají roli i roční období - na jaře a v létě je oblíbené osvěžující okurkové kimči, zatímco zimní kimči může obsahovat ředkvičky a hořčičné listy. Kvůli ostrému a štiplavému zápachu se tradičně kvasí venku, zakopané v sudech nebo hrncích. I když se podává jako předkrm, obvykle zůstává na stole po celou dobu jídla a doprovází klasické pokrmy, jako je bulgogi, kalbi a mandu guk (knedlíčková polévka), zatímco zelí kimči se často smaží do placiček kimčijeon a přidává se do mnoha polévek a dušených pokrmů. Tento pokrm, který je základem každého korejského jídla, je tak oblíbený, že místní obyvatelé při fotografování dokonce křičí "kimči!", podobně jako Američané křičí "sýr!".

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem