BUTIKOVÉ VINAŘSTVÍ ENTRÉE: KDYŽ VÍNO POTŘEBUJE SVŮJ ČAS

Za malým rodinným butikovým vinařství Entrée, které se nachází v malebné oblasti Mikulovska, stojí manželé Pavla a Zdeněk Tréškovi společně se svým synem Jakubem. Založeno bylo v roce 2017 s cílem vyrábět výjimečná vína z této oblasti, a to s důrazem na kvalitu a důkladnou péči. 

Vinařství Entrée má své sídlo přímo pod úpatím Svatého kopečku, a vína vznikají ve starém sklepě, který pochází z dob Ditrichštejnů. Toto historické místo dodává vínu zvláštní kouzlo a charakter. Ale proč název Entrée? Jak vysvětluje majitelka Pavla, má pro ně tři významy. Prvním z nich je fakt, že vinařství nemá dlouhou historii, a proto si svou vlastní historii píší sami. Druhým významem je to, že název Entrée vyjadřuje vstupní bránu na Svatý kopeček v Mikulově, kde se nachází jejich vinice. A třetím významem je přímo jejich rodina, jelikož slovo "tré" odkazuje na příjmení Tréškovi. 

Entree1  360112133_662172452597760_8852155642003885105_n

Logo vinařství obsahuje 4 písmena, která odkazují na křestní jména a rodinu. To je jenom jedním z důkazů, jak moc je rodina pro ně důležitá a spojena s jejich vášní pro víno. 

Ve vinařství Entrée je kladen důraz na přirozený vývoj vína a jeho čas. Bílá vína jsou vyráběna jak v nerezových tancích, tak v dubových sudech, kde následně zrají minimálně 6 měsíců na kvasnicích. I při výrobě červených vín se dbá na tradice a používá se kvašení v otevřených nádobách, dlouhodobá macerace na slupkách a zrání v barikových sudech. Vína spojená se sudem jsou označena jako "OAK". 

Zdeněk, tvůrce vín v Entrée, s lehkou nadsázkou říká: "Vína zde vytváříme s láskou a stále NORMÁLNĚ, aby byla v perfektní kondici s výraznou odrůdovou rozpoznatelností, bez chorob, vad". Jeho zkušenosti z předchozích prestižních pozic ve vinařství Tanzberg a v současnosti ve vinařství Volařík se projevují ve vysoké kvalitě vín, kterou Entrée nabízí. 

Roční produkce vinařství je omezena na maximálně 9 šarží po 600 litrů. Zaměřují se zejména na privátní klientelu a nabízejí svá vína především prostřednictvím osobního setkání při degustacích nebo v historickém sklepě v samotném Mikulově. 

Další zajímavostí je, že vinařství Entrée zpracovává také hrozny ryzlinku vlašského z vinice známého hudebníka a frontmana kapely Lucie, Davida Kollera. To je příklad jejich otevřenosti a spolupráce s dalšími výjimečnými osobnostmi. 

Boutique rodinné vinařství Entrée je skutečným pokladem Mikulovska. Se svou roční produkcí 6000 lahví přívlastkového vína si uchovává svůj charakter a nabízí milovníkům vína nezapomenutelný zážitek. V Entrée věří, že kvalitní víno je umění a zároveň výrazem jejich lásky ke krajině, rodině a tradicím. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.