Cimrman a Sv. Václav

My z Umění vína.

 

11. září 2022 jsme se ve vyprodaném hledišti divadla Járy Cimrmana v Praze na Žižkově sešli s milovníky vín a cimrmanovského humoru. Kombinace možnosti shlédnout divadelní hru Blaník, a při té příležitosti ve foyer divadla ochutnat vína, vás nadchla stejně jako nás. Vinařství sv. Václav bylo jasnou volbou. Blaničtí rytíři na jevišti posílali do svatováclavské kanceláře zprávy o stavu země české a my jsme vína od sv. Václava připravili pro degustaci v zázemí divadla.

Vlastní vinice vedené v bio režimu, šetrná ruční práce, redukovaná sklizeň a mistrovství ve sklepě, to jsou charakteristiky Vinařství sv. Václav. Tomáš Teplý, majitel vinařství, vsadil na Kurdějov, jeho vinařskou tradici a potenciál, nikdy nekončící práci celé rodiny i spolupracovníků a naplnil tak heslo vinařství „tady je víno doma“.  V rozhovoru s Tomášem najdete více informací o tom, jak přemýšlí a co je pro něj důležité.

Od svěžího Frizzate, přes růžové cuvée, krásná odrůdová bílá až po Frankovku, celý večer jste degustovali a vraceli se ke vzorkům a potvrdilo se tak, že kvalitní surovina a umění vinaře jsou základem pro vína, ze kterých si vybere každý. Oceňuje to nejen prestižní Prague Wine Trophy, ale i mezinárodní soutěže, na kterých vína získala medaile. Vinařství Václav je mladé, a přesto bylo letos ve finálové nominaci na Vinařství roku. Soutěž, která nehodnotí jedno povedené víno, ale vinařství jako takové a jeho porfolio vín jako celek. Porota složená s mezinárodních Masters of Wine i našich odborníků je garancí, že ať už od nich zvolíte jakékoli víno, vždy to bude dobrá volba.

Byl to další krásný večer strávený ve vaší společnosti a jsme rádi, že díky Umění vína máte každý den, 24 hodin denně k dispozici na výběr krásná vína, a zároveň občas možnost setkat se v reálném světě, a to při příležitostech neobyčejných, kdy víno i radost tečou proudem. Děkujeme vinařství Václav, děkujeme celému divadlu Járy Cimrmana, děkujeme panu Svěrákovi za krásné přání pro Umění vína a děkujeme vám všem, kteří jste večer naplnili smíchem, potleskem i radostným popíjením.

P.S. A ještě větší radost bude mít jeden z našich zákazníků, který získá láhev Rieslingu 2021 nejen s podpisem pana Svěráka, ale i všech herců, kteří s ním byli na podiu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.