Dejte si čokoládu a zapijte jí vínem

Když jsme vymýšleli dárková balení pro klienty Umění vína, hledali jsme tradiční i neobvyklé kombinace. Sýry, paštiky, salámy, olivy, oříšky. Ale čokoláda? Ano, ta od Pražské čokolády Steiner & Kovařík je dokonalým zážitkem. Od rozbalování až po slastné mlasknutí v momentě, kdy se vám v puse rozpustí poslední vrstva. Je také uměním, protože i zde vládne vášeň, nadání, pečlivá příprava, invence, zručnost. Na výsledném produktu je to znát. Ostatně si to něm myslí i odborníci z Británie, kteří produktům Pražské čokolády několik let po sobě udělili ocenění Great Taste. And great taste it is! 

Snímek obrazovky 2023-09-03 v 15.49.00       Snímek obrazovky 2023-09-03 v 15.51.04       Snímek obrazovky 2023-09-03 v 15.50.33 

Pamatujete si Juliette Binoche ve filmu Čokoláda? Jak jí vařila, vymýšlela kombinace, jak jí milovala a dokázala strhnout k “hříchu” obyvatele vesnice. Tak to je Pražská čokoláda. Má takový šarm, že si vás k sobě pevně připoutá. Svojí fantazií, pestrostí, atypičností a vlastně ano, i krásou. Je to parťák do nepohody, ale i do společnosti. Pro chvíle samoty, i na rande, slety “čarodějnic”, rodinné sešlosti. A je to jedinečný dárek, který má duši, příběh a esprit. Takový dárek se dává tomu, na kom vám záleží. 

JAK SPOLU VÍNO A ČOKOLÁDA UMÍ HRÁT 

Čokoláda a víno jsou dva gurmánské požitky, které spolu dokonale ladí. A jsou s námi už dloooouho. Historie čokolády sahá až do doby aztécké říše, kde se kakaové boby používaly jako platidlo a vyráběl se z nich hořký nápoj. Víno pěstují lidé už od starověku. Nejstarší archeologické nálezy vinné révy jsou datovány do období 6000 - 5000 př. n. l. První vinařské oblasti vznikaly na území Mezopotámie. Dnes jsou čokoláda a víno oblíbené po celém světě. Jejich chuťové kombinace nabízejí nekonečné možnosti, pojďme se na ně podívat. 

Bílá čokoláda se hodí k aromatickým bílým vínům, kdy umí zvýraznit jejich ovocné tóny. Doporučujeme vyzkoušet například Rulandské bílé, Veltlínské zelené nebo voňavé Chardonnay. 

Mléčná čokoláda vynikne s Muškátem moravským, jehož kořenitost a exotické aroma podtrhne.  

Hořká čokoláda je přímo stvořená pro plná červená vína s vyšším obsahem taninů, které, možná trošku paradoxně, zjemní. Vhodné jsou odrůdy Merlot, Frankovka, Cabernet Sauvignon nebo italská Amarone či Barolo. 

Čokoláda i víno obsahují antioxidanty, takže v přiměřeném množství představují zdraví prospěšnou kombinaci. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.