Finálová devítka ve vinařství roku 2023

Jako generální partner prestižní soutěže Vinařství roku 2023 bychom vás rádi informovali o aktuálním dění v soutěži a představili vám exkluzivní nabídku nových balíčků vín. Právě teď se nacházíme ve třetí fázi této prestižní soutěže, do které z původních 25 přihlášených vinařství postoupilo 9 finalistů.

Kategorie malá vinařství

V soutěži jsou vinařství rozdělena do tří kategorií podle objemu produkce – malá, střední a velká. Porota Senior, složená z devíti odborníků, posoudila nominovaná vinařství z několika úhlů pohledu. Hlavní myšlenka soutěže totiž zůstává pořád stejná a uspět může jedině vinařství, které přispívá celému oboru a posouvá dál moravské a české vinařství, nejenom dlouhodobě, ale významně také k danému roku. Hodnotitelé tudíž zohledňovali schopnost vinařství vypořádat se s nastalou aktuální společenskou a hospodářskou situací a na základě toho vybrali tři finalisty v každé kategorii. Tato finálová devítka byla slavnostně vyhlášena 2. listopadu za přítomnosti hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha a prezidenta Svazu vinařů Martina Chlada.

vinařství na blog

Nyní odborná komise vybere nejlepší v jednotlivých kategoriích a absolutního vítěze, který získá titul Vinařství roku 2023. Celý proces hodnocení byl letos ještě doplněn o slepou degustaci vín, kde porota, složená z národní sommelierky Kláry Kollárové, loňského absolutního šampiona vinaře Jindřicha Kadrnky a enologa roku 2022 Kamila Prokeše, posuzovala tři vzorky od každého nominovaného vinařství.

Ve spolupráci s pořadateli jsme připravili speciální balíčky každého z postupujících vinařů. Každá kategorie obsahuje tři vinařství, a každé z nich připravilo šest lahví do svého balíčku. K tomu přidáváme jedinečný balíček obsahující dvě vína od vinaře v dané kategorii, který nikde jinde nekoupíte.

      

.
.
.
.

Jsme hrdí na to, že s vámi můžeme sdílet tuto mimořádnou část soutěže Vinařství roku 2023 a přinést vám unikátní vína, která vzešla z rukou vinařů, kteří oslovili svým přístupem porotu Junior i Senior. Sledujte naši nabídku a nechte se unést touto výjimečnou příležitostí ochutnat další vína, která jsou výsledkem tvrdé práce a oddanosti našich vinařů.

Velka vinar.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.