Frontman „Vinařství roku 2022“ Jindřich Kadrnka na degustaci Umění vína!

Tuto nepřehlédnutelnou osobnost tuzemského vinařství nemusíme představovat. Jindřich Kadrnka je již čtvrtou generací která se v jeho rodině vinařstvím zabývá. Od roku 2001 pracoval v Mikrovínu Mikulov, pak byl u vzniku Vinařství Galant, poté působil až do roku 2019 ve Vinařství Volařík. Při práci v Rakousku měl možnost zblízka poznat tamní přístup k vinařství a vinicím. Všechny své cenné zkušenosti pak dokázal využít při budování vlastní rodinné značky, která se těší respektu lidí z oboru i zájmu zákazníků. 

Kadrnkovi hospodaří v okolí Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů, kde čtvrtá generace vinařů dělá vína v systému integrované produkce. S ostatními členy spolku Dunajovské kopce pomáhá šířit a propagovat typické odrůdy z obcí Březí u Mikulova a Dolních Dunajovic, které zároveň představují vlajkové lodě zdejší produkce. 

Už v roce 2018 se Vinařství Kadrnka stalo Vinařem roku v kategorii Malé rodinné vinařství a jejich Ryzlink rýnský získal cenu Národního šampiona bílých vín. 

Letos v lednu vinařství Kadrnka doslova zářilo v Brně na vyhlášení cen „Vinařství roku 2022“, kde se stalo absolutním vítězem celé soutěže, zároveň vítězem v kategorii Malé vinařství a získalo také cenu MENDELU od studentů Mendelovy univerzity v Brně.  

Na naší degustaci ve středu 26.4. jsme ve skvělé atmosféře stylových prostor Radlické kulturní sportovny ochutnávali především jejich bílá vína z ročníků 2019 až 2021, naprosto unikátní pak byla ochutnávka Merlot reserva K4 Ořechová hora 2020, se kterou jsme se měli možnost seznámit mezi prvními na trhu. A Jindřich Kadrnka přijel na naši degustaci vína osobně představit!  Jeho přednáška byla strhující, doslova se s přítomnými hosty podělil o množství zkušeností úspěšného vinaře. 

K degustaci jsme připravili výstavu grafik básníka, ilustrátora, grafika, karikaturisty, hudebníka a milovníka nejen vína - Jiřího Slívy. 

Jiří Slíva v roce 1966 odešel z rodné Plzně do Prahy studovat VŠE.  Po dokončení studia v roce 1971 už v Praze zůstal a nastoupil jako odborný pracovník Ústavu pro filozofii a sociologii ČSAV.  V roce 1979 se začal živit pouze kreslením, později se začal věnovat také technice litografie, leptu, kresbě suchou jehlou a olejomalbě. První kresby mu publikovala Mladá fronta roku 1972 v příloze Víkend. Od té doby měl řadu samostatných výstav v Česku i ve světě, vyšla mu řada samostatných knih a přes sto padesát dalších ilustroval. Jeho knihu o víně “Vino fatale“ si hosté naší degustace měli možnost na místě zakoupit, a to i s autorovým podpisem. 

Po báječném večeru ve skvělé neformální atmosféře jsme odcházeli domů naprosto spokojení. Více takových zážitků! 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.