HUDBA NA VINICÍCH - ZÍSKEJTE KE SVÉMU VÍNU VSTUPENKY NA KONCERT

Pokud jste fanouškem neobvyklých zážitků, které si uchováte ve svém zásobníku těch nejlepších v životě, zde jeden pro vás máme připravený. HUDBA NA VINICÍCH.  
SONBERK KONCERT2
Na Sonberku je již několikaletou tradicí, že si letní večery můžete zpestřit živou hudbou v podání těch nejžádanějších českých a slovenských interpretů. Léto 2023 nebude výjimkou a ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích si můžete se svými nejmilejšími či úplně sami (pokud to potřebujete) užít od července do září tyto večerní koncerty: 

5.7.   Jelen  

6.7.   Lucie Bílá  

Vinařství Sonberk letos slaví 20. výročí od založení. Světová soutěž Decanter World Wine Awards letos také slaví 20 let od svého založení. Jaká náhodička. I po dvou dekádách stále láme rekordy v počtu přihlášených vín, letos to bylo 18 250 vín z 57 zemí a Sonberk se těší celkově z šesti úspěchů. Stříbrnou medaili dostala Pálava 2021 Noble rot s hodnocením 90 bodů. Dále pět našich vín získalo bronzovou medaili: Riesling 2020 VOC s 87 body, Riesling 2021 VOC s 88 body, Pálava 2021 VOC s 88 body, Tramín Noble rot 2021 s 89 body a Pálava 2020 s 88 body. 

A čím DWWA vyniká oproti jiným soutěžím a co tvoří její prestiž? Především celý proces hodnocení, který probíhá dlouhodobě. Není to tak, že by se porotci někde potkali na tři až čtyři dny, ale posuzuje se skoro celý měsíc. Letos vína hodnotilo 53 nositelů titulu Master of wine a 16 Master Sommeliers, kteří se sešli z 30 zemí světa. 
 sonberk blog

Letošní úspěch potvrzuje dlouhodobý trend oceňování vín Sonberk na Decanteru. V roce 2010 se umístil s Ryzlinkem rýnským ročníku 2008. Ve starém systému hodnocení získal titul pro nejlepší bílé víno střední a východní Evropy. V roce 2017 už nešlo jen o regionální cenu - suchá Pálava 2015 se stala šampionem pro celý svět a dostala ocenění za nejlepší suché aromatické víno světa! 

STÁLE TO NESTAČÍ?  PROČ JEŠTĚ SE NECHAT ZLÁKAT NA KONCERT DO SONBERKU? 

SONBERK3SONBERK5

Ve většině vinařství se při návštěvě sestupuje do sklepa dolů. Na Sonberku, ležícím naproti pálavským vrchům, je to jinak. Zde se do budovy stoupá. Ale takový výstup je pak za odměnu. Nalijí vám víno, které vzniklo se záměrem využít historicky osvědčenou lokalitu k pěstování co nejkvalitnějších hroznů, ze kterých se bude dělat nejlepší víno v Česku.  

Dnešní Sonberk těží ze staleté tradice pěstování vinné révy všude v jeho okolí – objevovala se tady už od doby pobytu římských legií na konci 2. století našeho letopočtu. Přímo na svazích kolem dnešního Sonberku se stonky révy vinuly už ve 13. století. Ideální podmínky pro jejich růst vytvářela hlavně poloha směrem na jih i příjemné teplé klima s dostatkem slunečního svitu, což se ostatně vtisklo do názvu viniční tratě původně označované jako Sonnenberg. V 16. století si vína z úpatí vrchu Slunečná vybudovala takovou pověst, že si je vyžádal sám český král a moravský markrabě Ludvík Jagellonský. 

Vinohrad ovšem netvoří jen keře révy vinné. Na Sonberku si zakládají na rozmanitosti prostředí a dbají na udržitelné hospodaření v krajině. Jednotlivé řádky vinohradu jsou proložené lučními pásy, které pomáhají zadržovat vodu v krajině a lákají hmyz. U vinařství lze najít i záhony s levandulí nebo meruňkový sad, z jehož plodů se vyrábí meruňkový džem a meruňkovice. Pěstují se zde i oskeruše a mandloně, jejichž květy si na jaře fotí každý, kdo sem zavítá. Cestou je možné narazit na další členy sonberského ekosystému – vlastní včely, které obhospodařují všechno, co kvete okolo, a všichni si díky tomu můžou sladit třeba čaj vlastním sonberským medem. 

DÁREK OD UMĚNÍ VÍNA 👉 VSTUPENKY NA SKUPINU JELEN A LUCII BÍLOU 

Když objednáte za 5000 Kč vína od Sonberku, dostanete k nim od nás jednu vstupenku, pokud přidáte dalších 2000 Kč, tak budete mít vstupenku i pro svůj doprovod. Není na co čekat, lístků je jen omezené množství. Po dokončení objednávky vás budeme kontaktovat a společně se domluvíme na dalších detailech. 

Tak co, už jste někdy byli na koncertě ve vinařství, nebo to bude nyní poprvé?😉 Uprostřed vinohradu, pod letním nebem, se skleničkou vína a výhledem na Pálavu…splněný sen. 

SONBERK4SONBERK2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.