Umění vína bylo součástí Forbes Women's Summit 2023

Tento event propojuje již několik let ženy z Forbes žebříčku Nejvlivnější ženy Česka s dosud neobjevenými talenty. Je navržen tak, aby usnadňoval smysluplná spojení a podporoval spolupráci mezi jejími účastnicemi - od podnětných panelových diskusí a poutavých rozhovorů až po interaktivní workshopy a příležitosti k navazování kontaktů. Je to místo, kde se rodí mnoho nápadů, inovací a kolektivní moudrosti, které umožňují ženám překonávat bariéry a naplno rozvinout svůj potenciál.  
 

Mezi letošními speakerkami se objevily tyto výrazné osobnosti: Pavlína Němcová, Tereza Maxová, Dara Rolins, Ivana Tykač, Iveta Fabešová, Pavla Janoušková Kubečková, Lucie Výborná, Karin Fuentesová, Violeta Luca, Anna Osterthun, Laureen Höllge a další.

My jsme pro účastnice připravili degustaci vín vybraných dle jejich kvalit a úrovně v zážitkové Lady Zone.   

A7R06635 A7R07894

V historii vína a vinařství existuje také mnoho inspirativních příběhů silných žen, které se prosadily a dosáhly úspěchů v tomto oboru. Zde je několik příkladů: 

Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot (1777-1866) - známá jako Veuve Clicquot, byla francouzská vinařka a podnikatelka, která se stala ikonou ve světě šampaňského. Po smrti svého manžela převzala vedení rodinného vinařství a transformovala ho z místního podniku na mezinárodní úspěch. Díky svému podnikavému duchu a inovativním metodám výroby šampaňského přispěla k popularizaci tohoto nápoje a stala se jednou z nejvlivnějších osobností v oboru. 

May-Eliane de Lencquesaing (1925 -) - francouzská vinařka a majitelka prestižního zámku Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande v Bordeaux. Přestože se narodila do vinařské rodiny, musela čelit předsudkům a nepochopení ve světě vinařství jako žena.  

S odhodláním a vizi však převzala rodinný podnik a dovedla ho k mezinárodnímu uznání. Je známá svou vášní pro precizní vinifikaci a tvorbou vysoce kvalitních vín. 
 

Ann Colgin - americká vinařka, která se proslavila jako producentka luxusních vín v Napa Valley. Ann začala svou kariéru v oblasti financí, ale její vášeň pro víno a dobrodružství ji přivedly k vinařství. Přestože neměla žádné formální vzdělání v oblasti vína, vybudovala si vynikající pověst svými komplexními a elegantními víny. Její úspěch ukazuje, že odhodlání a láska k tomu, co děláte, mohou překonat překážky. 
 

Jancis Robinson - britská vinařská kritička, spisovatelka a pedagožka, která se stala jednou z nejuznávanějších autorit ve světě vína. Je autorkou několika knih o víně, jejíž odbornost a píle ji učinily ikonou pro mnoho žen ve světě vína. Jancis se také aktivně angažuje v ochraně životního prostředí a udržitelnosti vinařského průmyslu. 
 

Tyto inspirativní příběhy žen ve světě vína ukazují, že síla, vášeň a odhodlání mohou překonat překážky a vést k mimořádným úspěchům. Tyto ženy nejen přispěly k rozvoji a inovaci vinařství, ale také inspirovaly další generace žen, aby následovaly své sny a dosáhly v oboru vína výjimečnosti. 

 A7R07453A7R07847

Umění vína ženám fandí a už dnes se těší na další ročník FWS, na kterém bude moci skupinu inspirativních dam v Česku svojí účastí a výběrem vín podpořit. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.