Zóna Umění vína na pražské Náplavce

... aneb vyrazili jsme za milovníky vína na nábřeží Vltavy.

V pátek 10. a v sobotu 11. června jsme vyrazili na Horní nábřeží Smíchovské strany pražské Náplavky představit veřejnosti námi zastupovaná vinařství a jejich vína v rámci prvního ročníku Pražských vinařských slavností. Uspořádali jsme v rámci jejich průběhu samostatnou zónu Umění vína, v které jsme na šesti stáncích ve spolupráci s našimi vinaři prezentovali výběr z jejich produkce tak výběr z celkového portfolia našeho e-shopu.

V pátek 10. června se představilo moravské Vinařství Kadrnka, které prezentovalo sady vín Power of Wine, Legends a novou kolekci Peace Wine. Na stánku Vinařství Sing Wine prezentoval Michal a Hanka Teturovi průřez svojí produkci od aromatického Irsai Olivera, přes Slvánské zelené až po červená vína, mezi kterými bylo oceněné Zweigeltrebe 2018z řady Exclusive se Zlatou medailí ze Salonu vín. Víno J. Stávek pak představilo svoji klasickou a oceněnou Frankovku 2018 VOC a na letní Náplavku ideální podobu Frankovky v osvěžujícím Rosé Trmanska 2019 VOC. Vinařství Sv. Václav, zastoupené svým technologem Petrem Vacenovským, přivezlo svoje svěží Cuveé Rosé 2019 a výrazný Sauvignon Blanc 2020 s elegantním odrůdovým aroma z řady Magister. Standa Charvát pak představil své krásná naturální vína prezentovaná například Cuveé Plunary 2019, cuveé pěti odrůd z jedné viniční trati Pod Plunary, vysazené již v roce 1968. Víno zrálo 10 měsíců v dubovém sudu na hrubých kalech a občasné promíchání dodalo tomuto vínu jemnost, plnost a dlouhou dochuť. 

V sobotu 11. června se pak představilo Lobkowiczské zámecké vinařství Roudnice nad Labem. Na jejich stánku měl velký úspěch návštěvníků sekt Cuvée Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské modré, který má příjemné typické tóny svěžího sektu z oblasti Champagne a neměl by chybět na žádné oslavě. Na stánku Mikrosvín Mikulov vévodilo zájmu Veltlínské zelené, výběr z hroznů a Rulandské modré rosé Flower Line, které ve vůni představuje tóny jahod se smetanou a podkresem čerstvého červeného rybízu, pro letní den ideální volba! Vinné sklepy Kutná hora představily své naturální vína v klasifikaci demeter, největší zájem byl o bio rosé sekt z Rulandského modrého nazvaný Wine Punk. Na stánku Vinařství Ilias pak překvapilo hosty vynikající suché Veltlínské zelené z vinice Stará hora, které je v chuti velmi elegantní s velmi příjemnou mineralitou.

Tyto stánky vinařů pak doplňoval po oba dny stánek Umění vína s výběrem celého našeho portfolia eshopu, který prezentoval přes dalších vybraných 10 českých a moravských vinařství a 6 rakouských vinařství. Bestsellerem pro mnoho návštěvníků, které často končilo nákupem lahve s sebou byl  Gelber Muskateller Next Generation od Weingut Taubenschuss. Svěží víno na letní dny, které získalo stříbrnou medaili na Prague Wine Trophy, ale podle návštěvníků z Náplavky má na zlatou!

Aby se naši zákazníci v zóně Umění vína cítili komfortně, připravili jsme pro ně chillout zónu se sezením, lehátky a degustační stolky z vinařských sudů. Každý, kdo si u nás koupil lahev vína se mohl projet na malé motorové lodi Umění vína po Vltavě mezi Vyšehradem a Tančícím domem.  Pohoda na lodi, kde čas plyne nějak pomaleji, dobré svěží víno, klidná Vltava, sluneční den, výhledy na krásy Prahy, co víc si v sobotní odpoledne přát!

Fotogalerie, kde najdete desítky momentek je k dispozici na Facebooku Umění vína, budeme rádi, když nás budete sledovat.Všem vinařům děkujeme za perfektní prezentace vín a budeme se těšit na další setkání s milovníky dobrého vína na našich dalších akcích a degustacích nebo rovnou hned, u nás v e-shopu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.