Cuvée Sovice Lobkowiczké zámecké vinařství Roudnice nad Labem

180 Kč
Skladem (7 ks)
Můžeme doručit do:
31.1.2023
Možnosti doručení
Sovice je cuvée z odrůd Sylvánské zelené, Ryzlink rýnský a Rulandské šedé. Všechny tyto odrůdy jsou pěstovány na Sovici a jsou přidány ve stejném poměru. Ryzlink rýnský je zde pro svou svěží kyselinu, Sylvánské zelené pro krásné a typické místní aroma a Rulandské šedé pro barvu a plnost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno je velmi milým společníkem.

Má vyšší šedo-zlatou a příjemné květinové aroma s dlouhým slaným dozvukem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vinařství: Lobkowiczké zámecké vinařství
Odrůda: Cuveé
Zbytkový cukr: 5
Barva: Bílé
Druh: Tiché
Oblast: Čechy
Podoblast: Litoměřická
Obsah alkoholu: 12
Kyselina: 4.8
Objem: 0.75
Klasifikace: Zemské
Cukr: Suché
Uzávěr: Korek
Šarže: SOV/20
Země: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.