Barbaresco Montestefano 2016, DOCG Serafino Rivella
Product detailed description
Na rozdíl od jiných vín Barbaresco je to z vinařství Serafina Rivelly vinifikováno spíše jako Barolo. Díky tomu vzniklo elegantní a nadčasové velké červené víno.
Barva vína je tmavě rubínová, na nose ucítíte čerstvé, šťavnaté aroma ostružin, koření a balzamika a na patře pak růžovou vodu, třešně, jahody a dub.
Víno doporučujeme dekantovat delší dobu – klidně dvě hodiny před podáváním. Vychutnáte si jej s výraznějšími pokrmy, jako je dušené maso, pizza či těstoviny s červenou omáčkou nebo zrající sýry.
Additional parameters
Category: | Wines |
---|---|
Type: | Still |
Variety: | Nebbiolo |
Sugar: | Dry |
Country: | Italia |
Region: | Piemonte |
Color: | Red |
Alcohol: | 14.5 |
Vintage: | 2016 |
Size: | 0.75 |
Cap: | Cork |
Winery: | Serafino Rivella |
Appellation: | DOCG |
Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, vepřové, hovězí tatarák, bollito misto, brasato al Barolo, červené maso |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may post articles. Please log in or register.
Be the first who will post an article to this item!
Serafino Rivella je malý producent Barbaresco v regionu Piemont na severozápadě Itálie. Víno je v rodině majitele Teobalda Rivelly už po generace – jeho otec i děd prodávali ve velkém víno v demižonech. Když Teobaldo zdědil vinici, začal jej v roce 1967 lahvovat a pokračuje dodnes.
Vinařská oblast: Severozápadní Itálie
Vinařská podoblast: Piemont
2 ha vinic
12 tisíc lahví ročně
1963 založeno
Teobaldo je zastánce přírodního vinařství, a přestože nemá certifikaci, dodržuje pouze organickou metodu výroby a vinifikace. Nepoužívá pesticidy, hnojiva ani syntetické látky.
O vše ve vinařství se Teobaldo stará sám se svou ženou Mariou a produkují pouze dvě vína – Barbaresco Montestefano a Dolcetto d ‘Alba. Na pouhých 2 hektarech vyrábí kolem 12 000 lahví ročně, z toho 8 000 lahví Barbaresco a 4 000 Dolcetto. Vzhledem k lásce k řemeslu a malé produkci se zde vše dělá ručně s pomocí tradičních strojů, včetně stáčení, etiketování a uzavírání vín.
Vinice Montestefano Cru dává vína s lehkou, ale výraznou chutí. Na rozdíl od jiných producentů zde Barbaresco vinifikují spíše jako Barolo. Už jen proto jsou naprosto jedinečná a Teobaldo se se svým vínem stal v okolí legendou.