Blanc de Blancs Grand Cru, brut Franck Bonville
Product detailed description
Suché šampaňské, které dokonale odráží jedinečnost Blanc de Blancs rodinného vinařství Franck Bonville. Konstantní chuti a kvality je dosaženo několika rezervními víny a dlouhým zráním ve sklepě.
Víno je na patře jemné a elegantní s příjemně slanou mineralitou a hladkou chutí. Na nose ucítíte tóny bílých květů, broskví a grapefruitu. Skvěle se hodí jako aperitiv nebo k párování spolu s mořskými plody.
Additional parameters
| Category: | Wines |
|---|---|
| Type: | Sparkling |
| Variety: | Chardonnay |
| Sugar: | Brut |
| Country: | France |
| Region: | Champagne-Ardenne |
| Subregion: | Marne |
| Color: | White |
| Alcohol: | 12.5 |
| Vintage: | Non-vintage |
| Size: | 0.75 |
| Village: | Avize |
| Cap: | Cork |
| Technology: | Blanc de blancs |
| Winery: | Franck Bonville |
| Food Pairing: | sýry, polotvrdé sýry, sýry s bílou plísní, sýry s modrou plísní, bílá masa, plody moře, francouzská kuchyně, canelé, éclair, brie de Meaux, gorgonzola dolce, edam Holland |
| Statut: | récoltant manipulant |
Be the first who will post an article to this item!
Vinařství Franc Bonville je rodinné vinařství zaměřené na výrobu šampaňského z odrůdy Chardonnay. Historie sahá do počátku 20. století, kdy začal Alfred Bonville kupovat pozemky nedaleko svého domova ve francouzském regionu Champagne. V roce 1937 pak jeho syn Franc zakoupil dům s lisem a sklípkem a na konci války začal prodávat šampaňské pod svým jménem.

Vinařská oblast: Severovýchodní Francie
Vinařská podoblast: Champagne
18 ha vinic
130tisíc lahví ročně
1937založeno
Rodina vlastní asi 18 hektarů vinic ve vesnicích Avize, Oger a Les Mesnil sur Oger, všechny s označením Grand Cru. Roční produkce se pohybuje kolem 130 000 lahví a o vinařství dnes pečuje již čtvrtá generace. Důraz je kladen na udržitelné vinařství, organické pěstování a přirozený, neunifikovaný projev oblasti i odrůdy.
Šampaňská Franc Bonville tak nabízí aromatickou komplexnost a eleganci Chardonnay, stejně jako charakter oblasti Côte des Blancs a mineralitu křídového podloží. Všechna vína prochází jablečno-mléčnou fermentací a, s výjimkou sudového cuvée Belles-Voyes, kvasí v kádi z nerezové oceli.