Botrytická vína

Výroba botrytických vín spočívá v působení ušlechtilé plísně na hrozny. Při vhodných klimatických podmínkách plíseň šedá (Botrytis cinerea) napadá vyzrálé hrozny na vinohradech, ty poté sesychají a zvyšuje se v nich koncentrace hroznové šťávy a dalších látek. Botrytické hrozny nebo bobule, tzv. cibéby, se pak ručně vybírají, lisují, a z vysoce kvalitního moštu se dále vyrábí víno označené jako botrytický sběr, botrytický výběr, případně přívlastkové víno „výběr z cibéb“. Postup se využívá pouze na bílé odrůdy, u kterých podporuje sladkost a plnost. Dokonalé podmínky jsou však stěžejní, v opačném případě může plíseň nenávratně zničit celou sklizeň. 

Product sorting

360 items total

List of products

hibernal 2024
280 Kč / pcs
01007051
SZ 2024
280 Kč / pcs
01007052
Zweigeltrebe 2022 pozdní sběr
New
218 Kč / pcs
01016035
e (7)
337 Kč / pcs
01036015
Just secco! 2023 rosé
280 Kč / pcs
01007056
0bb89ea9 0a46 4ffb 963e ae20dc01e182
New
206 Kč / pcs
01016034
Návrh bez názvu (3) 01018042
Riesling Ried Steigelberg 2023
360 Kč / pcs
04002044
sonberk 01012043
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / pcs
01007059

Listing controls

360 items total
Top