Campedello 2018 Massimiliano Croci

Natural wines
485 Kč
Vyprodáno
Delivery offer
The item has been sold out…
Malé velké víno – unikátní, přírodní, lokální. Terroir Frizzante! Oranžové víno od osvíceného vinaře. Máte unikátní možnost ochutnat víno, které je součástí tohoto kraje aneb kulturní dědictví v láhvi.

Detailed information

Product detailed description

Veselé, ovocné, voňavé bílé cuvée - 60% Malvasia di candia, 20 % Trebbiano,15 % Ortrugo, 3 % Sauvignon, 2 % Marsanne. Zrání 7 měsíců v betonových kádích. 

Nejtypičtější z vín vinařství Croci. Má výraznou slámově žlutou/oranžovou barvu. Od charakteristické ovocné a jemně svěží vůně, kterou lze cítit na konci fermentace, přechází zráním v láhvi k charakteristickým vůním chlebové kůrky. Je to příjemné víno, dobře pitelné pro každou příležitost. 

Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci. 

Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano Croci směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monterosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru. 

Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.  

Servis těchto vín - chcete-li odstranit jemný přirozený zákal, nalívejte víno opatrně, vyhněte se třepání, nebo jej nalijte o něco dříve, aby došlo k jeho usazení před konzumací. 

Podávejte dobře vychlazené na 8-10°C 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Semi-sparkling
Variety: Malvasia di Candia, Marsane, Ortrugo, Sauvignon Blanc, Trebbiano
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Emilia Romagna
Color: Orange
Alcohol: 12
Vintage: 2018
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Massimiliano Croci
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:
croci

Vášeň pro půdu se v rodině Croci dědí z generace na generaci. Vinařství založené v roce 1935 nyní vede třetí generace rodiny Croci - mladý Massimiliano spolu se svým bratrem Giuseppem, a to za stálé pomoci jejich otce Ermana.

Vinařská oblast: Itálie

Vinařská podoblast: Emilia-Romagna

 

Podél Val d'Arda, na prvních kopcích Piacenzy, přímo před středověkou vesnicí Castell'Arquato, se nachází vinařství Croci. Vinice jsou v nadmořské výšce 250 m n.m. Rozloha je zhruba 10 ha, celé hospodářství se rozprostírá na 16 ha. Vše včetně vinic je obhospodařováno ekologicky – vinice je zatravněná, nepoužívají se žádné chemické látky, herbicidy a hnojiva. Sklizeň probíhá ručně, sami ji označují jako „řemeslnou“. Doba mezi sklizní a lisováním je minimální, hrozny se ukládají do malých přepravek a následně se opatrně zpracovávají, aby zůstaly nezměněny vlastnosti a kvalita hroznů. 

Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monte Rosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru. 

Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.  

Tak se zde ve vinařství Croci rodí šumivá vína: Alfiere a Alfiere rosé, spontánně šumivá (terroir frizzante) vína: Gutturnio, Lubigo a Campedello, tichá vína: San Bartolomeo a ValTolla a ledové víno: Emozione di Ghiaccio. 

Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.