Dolcetto d’Alba 2016, DOC Serafino Rivella

795 Kč
In Stock (57 pcs)
Delivery options

Sytě rubínové víno z hroznů Dolcetto se středně plnou chutí a vůní červeného ovoce.  Lze párovat s mnoha pokrmy, například s těstovinami, pizzou či grilovaným masem.

Detailed information

Product detailed description

Dolcetto d’Alba z vinařství malého producenta Serafino Rivella v italské oblasti Piemont. Přestože vinařství nemá certifikaci, víno zde pěstují a zpracovávají organickou metodou a o vše se osobně starají majitelé Teobaldo a Maria. 

Před lahvováním víno zrálo 6–8 měsíců v nerezových tancích a poté na láhvi. Na nose ucítíte ovocnou vůni červených bobulí a třešní. Na patře je víno středně plné, suché, s živou kyselinkou a tóny ostružin, švestek a stopou mandlí. 

Toto lahodné a přístupné Dolcetto d’Alba si vychutnáte jen tak, ale také spolu s mnoha pokrmy. Ladí například vedle pizzy, těstovin a grilovaného masa. Podávejte vychlazené na 13–14 °C. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Dolcetto
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Piemonte
Color: Red
Alcohol: 13.5
Vintage: 2016
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Serafino Rivella
Appellation: DOC
Food Pairing: italská kuchyně, těstoviny, ragù alla Bolognese

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Serafino Rivella je malý producent Barbaresco v regionu Piemont na severozápadě Itálie. Víno je v rodině majitele Teobalda Rivelly už po generace – jeho otec i děd prodávali ve velkém víno v demižonech. Když Teobaldo zdědil vinici, začal jej v roce 1967 lahvovat a pokračuje dodnes.

rivella serafino

Vinařská oblast: Severozápadní Itálie

Vinařská podoblast: Piemont

2 ha vinic

12 tisíc lahví ročně

1963 založeno

Teobaldo je zastánce přírodního vinařství, a přestože nemá certifikaci, dodržuje pouze organickou metodu výroby a vinifikace. Nepoužívá pesticidy, hnojiva ani syntetické látky.

O vše ve vinařství se Teobaldo stará sám se svou ženou Mariou a produkují pouze dvě vína – Barbaresco Montestefano a Dolcetto d ‘Alba. Na pouhých 2 hektarech vyrábí kolem 12 000 lahví ročně, z toho 8 000 lahví Barbaresco a 4 000 Dolcetto. Vzhledem k lásce k řemeslu a malé produkci se zde vše dělá ručně s pomocí tradičních strojů, včetně stáčení, etiketování a uzavírání vín.

Vinice Montestefano Cru dává vína s lehkou, ale výraznou chutí. Na rozdíl od jiných producentů zde Barbaresco vinifikují spíše jako Barolo. Už jen proto jsou naprosto jedinečná a Teobaldo se se svým vínem stal v okolí legendou.