Dolcetto d’Alba Bricco Mirasole 2018 Giuseppe Mascarello

695 Kč
In Stock (40 pcs)
Delivery options

Tradiční Dolcetto s intenzivní, velmi suchou, ale vyváženou chutí. Velké červené, které můžete podávat v průběhu celé večeře, nejlépe však ladí s masovými pokrmy. 

Detailed information

Product detailed description

Vysoce kvalitní Dolcetto z regionu Piemont, které zaujme sytě rubínovou barvou s odlesky do fialové, výraznou vůní a elegantní, typicky nahořklou chutí. Před lahvováním víno zrálo 10 měsíců v nerezových tancích, což pomohlo zachovat svěžest a ovocné aroma. Vychutnáte si jej dnes i za pár let. 

Na nose je výrazně vínové, s tóny drobného ovoce, jako je třešeň, malina a ostružina, s tóny fialky a lékořice. Na patře je pak plné, s dobrou strukturou a vyvážeností kyselosti a tříslovin. Ovocnou chuť doprovází náznak koření a příjemná mineralita. 

Jde o klasické velké červené víno, které můžete servírovat v průběhu celé večeře, nejlépe však k červenému i výraznějšímu bílému masu, kořeněným polévkám, vyzrálým sýrům a těstovinám s rajčatovou omáčkou. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Dolcetto
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Piemonte
Color: Red
Alcohol: 14
Vintage: 2018
Size: 0.75
Wineyard: Vigna Bricco Mirasole
Cap: Cork
Winery: Giuseppe Mascarello
Food Pairing: italská kuchyně, těstoviny, sýry, bílá masa, polévky, ragù alla Bolognese

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.

Vinařská oblast: Severní Itálie

Vinařská podoblast: Piemonte

15 ha vinic

60 tisíc lahví ročně

1881 založeno

Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.

Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.

Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.