Dolcetto d’Alba Bricco Mirasole 2018 Giuseppe Mascarello
Product detailed description
Vysoce kvalitní Dolcetto z regionu Piemont, které zaujme sytě rubínovou barvou s odlesky do fialové, výraznou vůní a elegantní, typicky nahořklou chutí. Před lahvováním víno zrálo 10 měsíců v nerezových tancích, což pomohlo zachovat svěžest a ovocné aroma. Vychutnáte si jej dnes i za pár let.
Na nose je výrazně vínové, s tóny drobného ovoce, jako je třešeň, malina a ostružina, s tóny fialky a lékořice. Na patře je pak plné, s dobrou strukturou a vyvážeností kyselosti a tříslovin. Ovocnou chuť doprovází náznak koření a příjemná mineralita.
Jde o klasické velké červené víno, které můžete servírovat v průběhu celé večeře, nejlépe však k červenému i výraznějšímu bílému masu, kořeněným polévkám, vyzrálým sýrům a těstovinám s rajčatovou omáčkou.
Additional parameters
| Category: | Wines |
|---|---|
| Type: | Still |
| Variety: | Dolcetto |
| Sugar: | Dry |
| Country: | Italia |
| Region: | Piemonte |
| Color: | Red |
| Alcohol: | 14 |
| Vintage: | 2018 |
| Size: | 0.75 |
| Wineyard: | Vigna Bricco Mirasole |
| Cap: | Cork |
| Winery: | Giuseppe Mascarello |
| Food Pairing: | italská kuchyně, těstoviny, sýry, bílá masa, polévky, ragù alla Bolognese |
Be the first who will post an article to this item!
Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.

Vinařská oblast: Severní Itálie
Vinařská podoblast: Piemonte
15 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
1881 založeno
Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.
Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.
Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.
