hovězí carpaccio

Tento tradiční italský pokrm proslulý po celém světě se obvykle podává jako předkrm a skládá se z velmi tenkých plátků hovězího masa podávaných na talíři s olivovým olejem, hoblinkami sýra a citronem. Carpaccio vytvořil v roce 1950 benátský restauratér Giuseppe Cipriani, majitel baru Harry's, který jej poprvé připravil pro hraběnku Amalii Nani Mocenigo, jíž lékaři doporučili jíst syrové maso. Cipriani vycházel ze speciality z Piemontu, která se skládala z plátků syrového hovězího masa s citronovou šťávou, olivovým olejem a hoblinami bílého lanýže. Cipriani, vášnivý milovník umění, pojmenoval nový pokrm carpaccio na počest malíře Vittore Carpaccia, jehož styl a výrazné barvy připomínaly intenzivní červenou barvu syrového masa. Dnes existuje řada moderních variant carpaccia - z cukety, hřebenatek, červené řepy, lososa, fíků a jehněčího masa a říká se, že jakýkoli druh carpaccia je nejlepší kombinovat se sklenkou vína po boku. Nevíte-li s jakými víny párovat hovězí carpaccio - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Product sorting

11 items total

List of products

Pachna 2016  Pacina
1 695 Kč / pcs
02008006
LaMalena2016
975 Kč / pcs
02008005
PacinaVilla2016
1 045 Kč / pcs
02008004
Pacinarosso2013
775 Kč / pcs
02008003

Listing controls

11 items total