lobster roll
Humří rolka je specialita z Maine, která se skládá z vařeného humřího masa, které je v ideálním případě pokapané rozpuštěným máslem a vložené do dlouhých hotodogových rohlíků. Kromě toho může sendvič obsahovat salát, citronovou šťávu, sůl a černý pepř. Tradiční přílohou jsou bramborové hranolky nebo hranolky. Někteří tvrdí, že humrová rolka se poprvé objevila v restauraci Perry's v Milfordu ve státě Connecticut, zatímco jiní tvrdí, že byla poprvé připravena v restauraci Red's ve Wiscassetu ve státě Maine. Ať už je původ jakýkoli, celý stát Maine pokračuje v uctívání této tradice a nabízí více verzí humrových závitků, než si první vynálezce dokázal představit, což odstartovalo nekonečnou debatu o tom, jak by se měly připravovat a kdo dělá nejlepší závitky. Například většina obyvatel státu Maine jí rolku naplněnou studeným humrovým salátem připraveným s majonézou, někdy s přídavkem nakrájeného celeru a bez jakéhokoli rozpuštěného másla. Nevíte-li s jakými víny párovat lobster roll - nevadí, připravili jsme je pro vás...