Mladý Punk - Hibernal & Ryzlink rýnský Pet nat 2020 Vinné sklepy Kutná Hora

350 Kč
In Stock (5 pcs)
Delivery options

Product detailed description

No product's description available

Additional parameters

Category: Wines
Type: Sparkling
Variety: Hibernal, Riesling
Sugar: Dry
Country: Czech republic
Region: Bohemia
Subregion: Mělnická
Product line: Wine Punk
Color: White
Alcohol: 12
Vintage: 2020
Size: 0.75
Village: Kutná Hora
Wineyard: Na Příčce, U Všech svatých
Classification: Land wine
Group: Ekovín
Cap: Crown
Batch: WP02/20
Remaining Sugar: 8.9
Acids: 8
Technology: Pét-nat
Winery: Vinné sklepy Kutná Hora
Food Pairing: sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

"

Rodinné vinařství, díky kterému se vrátila staletá tradice pěstování révy vinné na Kutnohorsko. Biodynamické hospodaření nejen na vinici, ale i na statku, který je součástí celého hospodářství vám nabízí vína, která jsou přirozená a mají čistou energii nezatíženou žádnými umělými preparáty.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mělnická

44 ha vinic

100 tisíc lahví ročně

2002 založeno

S královskou tradicí, rodinné, biodynamické – to všechno platí pro vinařství v Kutné Hoře. Na královskou tradici, která sahá až do 12.století,  s odvahou a pracovitostí sobě vlastní navázal v roce 2002 Stanislav Rudolfský. Obnovil tradici pěstování révy na Kutnohorsku. Až půjdete okolo vinice k Chrámu sv. Barbory, uvidíte, co znamená naplnit rodinný sen. V roce 2005 převzal vinařství syn Lukáš a řídí ho dodnes.

Biodynamický přístup znamená, že uplatňují moudrost předků a nepoužívají chemické preparáty ani ve vinici, ani ve sklepě.

S více jak 40ha vinic se jedná o druhé největší vinařství v Čechách. Spolu s dalšími 40 ha polí, sadů a pastvin vytváří statek, který směřuje k soběstačnosti s ekologickými produkty v nejvyšší kvalitě.

Jedná se o jediné biodynamické vinařství v Čechách a na Slovensku, které má demeter certifikaci. Ve sklepě je také prvním přikázáním kvalita a přirozenost. Mošt kvasí spontánně, vína jsou lahvována po šetrné filtraci nebo u červených vín jen po samovolné sedimentaci bez filtrace.

Zjistíte, že bez velkých slov a proklamací zde vznikají vína plná života, energie a zdraví prospěšných látek.

"