Montepulciano d’Abruzzo 2011, DOC Emidio Pepe

4 175 Kč
In Stock (5 pcs)
Delivery options

Kulaté víno švestkové chuti s jemnou tříslovinou a relativně nízkou kyselostí. 2011 byl velmi teplý a suchý ročník a toto Montepulciano proto vyniká velkou sílou, strukturou a hustotou.

Detailed information

Product detailed description

Montepulciano d'Abruzzo je jedním z nejznámějších italských vín a najdete ho na pultech vinoték po celém světě. Toto klasické italské červené víno se vyrábí z hroznů odrůdy Montepulciano pěstovaných od poloviny 18. století v oblasti Abruzzo na italském pobřeží Jaderského moře. Pro svou bezprostřední krásu a potenciál zrání je vínem budoucnosti.

 

Obecně jsou vína Montepulciano d'Abruzzo známá svou rubínově červenou barvou, plným tělem a chutí černých třešní, ostružin a zemitého koření. Toto odvážné a strukturované červené víno patří mezi silná moderní červená vína se schopností zrát. Lze je vychutnat k různým pokrmům, včetně červeného masa, těstovinových pokrmů a ostrých sýrů.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Montepulciano
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Abruzzo
Color: Red
Alcohol: 13.5
Vintage: 2011
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Emidio Pepe
Appellation: DOC
Food Pairing: italská kuchyně, těstoviny, uzeniny, sýry, červená masa, ventricina, salámy

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Vinařství a statek založil v roce 1899 Emidio Pepe a dodnes patří rodině. Produkuje pouze čtyři vína: Trebbiano d'Abruzzo, Montepulciano d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo a odrůdové Pecorino vyráběné pod místní značkou Colli Aprutini IGT.

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Abruzzo

14,5 ha vinic

70 tisíc lahví ročně

1899 založeno

Hospodářství vlastní také 300 olivovníků v Teramu v Abruzzu a vyrábí extra panenský olivový olej značky Pretuziano delle Colline Teramane. Vinice o rozloze 14,5 hektaru se vyznačují celodenním slunečním svitem, chladivým mořským vánkem, výrazným denním střídáním teplot a dobře propustnou jílovitou půdou. Ručně sklízené hrozny Trebbiano a Pecorino se tradičně drtí nohou ve velkých dřevěných kádích. Hrozny Montepulciano se fermentují celé v cementových kádích s kvasinkami. 

Celá kolekce vín Emidio Pepe zraje v lahvích. Ve sklepě je uloženo více než 350 000 lahví. S každým ročníkem se víno přelévá do nové láhve, aby se odstranil nežádoucí sediment.