Ruster Ausbruch Essenz HT 1999 DAC Ernst Triebaumer

Natural wines
3 400 Kč
In Stock (23 pcs)
Delivery to:
06/05/2024
Delivery offer

Víno s komplexní vůní tónů medu, meruněk, pomerančové kůry a s nádechem vanilky a koření. Na patře je víno bohaté a plné, s vysokou úrovní sladkosti, která je vyvážena osvěžující kyselinkou. Má dlouhý a přetrvávající závěr, s chutí zralého tropického ovoce a mírným nádechem dubu. Toto víno je dokonalým příkladem Ausbruch, tradičního rakouského stylu sladkého vína. Hrozny používané k výrobě tohoto vína jsou ponechány na vinici po dlouhou dobu, což jim umožňuje docílit vysoké hladiny cukru a intenzivní chuti. Víno pak několik let zraje v dubových sudech, což mu umožňuje rozvinout bohatý a komplexní charakter.

Detailed information

Product detailed description

 

Víno se dobře hodí k různým dezertům, včetně ovocných koláčů, tvarohového koláče a crème brûlée. Můžete si ho vychutnat i samostatně jako dezertní víno. Je skutečným mistrovským dílem vinařství, dokonalým vyjádřením kvality a komplexnosti, které lze dosáhnout u sladkých vín z regionu Burgenland.

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Furmint, Chardonnay, Welschriesling, Sauvignon Blanc
Sugar: Sweet
Country: Austria
Region: Burgenland
Subregion: Leithaberg
Color: White
Alcohol: 8
Vintage: 1999
Size: 0.375
Village: Rust
Classification: Selection of botrytised berries
Cap: Cork
Dimensions: Do 30/10 cm
Winery: Ernst Triebaumer
Appellation: DAC Ruster Ausbruch
Food Pairing: dezerty, sýry, crème brûlée, ovocný koláč, tvarohový koláč, koláče, rakouská kuchyně, dubliner

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Naprosto unikátní vinařství v našem portfoliu, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.

Vinařská oblast: Burgerland

Vinařská podoblast: Leithaberg DAC + Rust

 

15 ha vinic

100 tisíc lahví ročně

1691 založeno

RP

Tradiční malé rodinné vinařství s bohatou a dlouhou historií produkce vín z vlastních vinic v katastru městečka Rust již od roku 1691. Specialista na červená vína z typických a tradičních místních odrůd a s vlajkovou lodí v odrůdě Frankovka, ze které produkuje úžasná červená vína, jež jsou vyhledávaná nejen v Rakousku, ale i ve vyhlášených světových restauracích od Hong-Kongu, přes New York City, Londýn až po Berlín, Hamburg a domácí Vídeň. 

Vinařství s velice specifickým a osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu životnímu prostředí a každodennímu vlivu vinařství na své okolí, biotop a komunitu. Vinařství, které tvrdí, že biodynamická certifikace DEMETER je jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem. 

Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky VELKÝCH červených vín, jejichž kvalitu mimo jiné oceňují takové světové vinařské autority, jakými je Robert Parker, který vinařství Weingut Ernst Triebaumer udělil speciální zelenou známku jako vínařství s produkcí špičkových vín a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě. 

Touto známkou a hodnocením se může pochlubit pouhých 24 vinařství na celém světě a pokud chcete tato opravdu unikátní a jedinečná vína ochutnat, tak jedině na Umění vína jako výhradního dovozce a zástupce vín pro trh v České republice. 

Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Víno je oblíbeným digestivem, bývá spojováno s paštikou z husích jater a v dnešní době, kdy už se párování vína a jídla nedrží úzce vymezených spojení, nabízí spoustu kulinářských možností. 

U Triebaumerů jsme měli možnost ochutnat ročníky až do roku 1999 a přinášíme vám jedinečnou možnost zažít tohle „slunce v láhvi“. Pokud se se sklenkou Ausbruchu rozhodnete zakončit den, věříme, že si vás tahle vinná meditační praxe získá. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.