Vernaccia di San Gimignano Carato 2016, DOCG Montenidoli

Natural wines Last pieces
995 Kč
In Stock (2 pcs)
Delivery options

Vernaccia z oblasti San Gimignano, která zrála ve francouzských barikových sudech. Bohaté bílé víno s neustále se rozvíjejícím aroma, plným tělem a dlouhou dochutí skvěle doplní sýrový talíř. 

Detailed information

Product detailed description

Plná Vernaccia z organického vinařství v oblasti San Gimignano. Hroznová šťáva volně protékala do francouzských barikových sudů, kde nejdříve zrála 12 měsíců a po lahvování ležela dalších minimálně 24. 

Díky tomu získala výraznou slámovou chuť, intenzivní vůni a bohatou chuť. Na nose ucítíte citrón a jasmínový květ, na patře pak další citrusy, koření a dlouhý, pikantní závěr. 

Tato uzrálá Vernaccia nejlépe chutná k sýrovému talíři. Užijete si ji na konci večeře, ke které bylo podáváno výrazné červené víno. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Vernaccia
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Toscana
Color: White
Alcohol: 14.5
Vintage: 2016
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Montenidoli
Appellation: DOCG
Food Pairing: italská kuchyně

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Rozlehlý statek o rozloze zhruba 200 hektarů na hoře Montenidoli se nachází nad městečkem San Gimignano v Toskánsku. Celých 24 hektarů pokrývá vinice, o kterou se stará již přes 50 let Elisabetta Fagiuoli.

montenidoli

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

24 ha vinic

3 tisíc lahví ročně

1971 založeno

Elisabetta se v roce 1965 zamilovala do panství Montenidoli, koupila jej a zanedbaným vinicím i olivovému háji postupně navrátila původní krásu a vitalitu. V roce 1971 vyrobila své první komerční červené víno a až do roku 1984 nevyráběla žádné bílé. Později ale zjistila, že půda má pro bílé hrozny skvělý potenciál a pod jejíma rukama začala vznikat také bílá vína vysoké kvality.

Ve vinařství Montenidoli se vína pěstují zásadně přírodně a ekologicky. Nikdy se zde nepoužívaly pesticidy a díky vzdálenosti nehrozí ani znečištění ze sousedních vinic. Svá bílá vína Elisabetta popisuje jako bílá s tělem červených. Částečně je to také proto, že fermentují vždy alespoň v částečném kontaktu se slupkou.