Vernaccia di San Gimignano Fiore 2018, DOCG Montenidoli

Natural wines
695 Kč
In Stock (50 pcs)
Delivery options

Nejryzejší ukázka stoprocentní odrůdy Vernaccia z oblasti San Gimignano. Bohatá vůně a dlouhotrvající chuť skvěle doplní předkrmy, pokrmy francouzské kuchyně založené na másle, dušené ryby a bílé maso. 

Detailed information

Product detailed description

Klasická Vernaccia ze striktně organického vinařství. Hroznová šťáva volně protékala přímo do ocelových kádí a po fermentaci dlouho zrála na kalech. Vzniklo plné víno světle žluté barvy s bohatou, ale elegantní vůní. To nejčistší vyjádření odrůdy Vernaccia. 

Víno doporučujeme podávat s jemnými předkrmy, francouzskými pokrmy založenými na másla, s dušenými rybami a bílým masem. 

Additional parameters

Category: Wines
Type: Still
Variety: Vernaccia
Sugar: Dry
Country: Italia
Region: Toscana
Color: White
Alcohol: 13
Vintage: 2018
Size: 0.75
Cap: Cork
Winery: Montenidoli
Appellation: DOCG
Food Pairing: italská kuchyně

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Rozlehlý statek o rozloze zhruba 200 hektarů na hoře Montenidoli se nachází nad městečkem San Gimignano v Toskánsku. Celých 24 hektarů pokrývá vinice, o kterou se stará již přes 50 let Elisabetta Fagiuoli.

montenidoli

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

24 ha vinic

3 tisíc lahví ročně

1971 založeno

Elisabetta se v roce 1965 zamilovala do panství Montenidoli, koupila jej a zanedbaným vinicím i olivovému háji postupně navrátila původní krásu a vitalitu. V roce 1971 vyrobila své první komerční červené víno a až do roku 1984 nevyráběla žádné bílé. Později ale zjistila, že půda má pro bílé hrozny skvělý potenciál a pod jejíma rukama začala vznikat také bílá vína vysoké kvality.

Ve vinařství Montenidoli se vína pěstují zásadně přírodně a ekologicky. Nikdy se zde nepoužívaly pesticidy a díky vzdálenosti nehrozí ani znečištění ze sousedních vinic. Svá bílá vína Elisabetta popisuje jako bílá s tělem červených. Částečně je to také proto, že fermentují vždy alespoň v částečném kontaktu se slupkou.