Bye bye létu třemi krásnými degustacemi

Je to tak. Máme před sebou poslední týden volnějšího tempa (i když s dětmi dýchajícími nám za krkem) a pomalu si začínáme zavazovat tkaničky na tretrách, protože paní sezóna už stojí v blocích a škodolibě se usmívá. Jak se poctivě rozloučit s tímto extrémně horkým létem, které bylo i u nás dosti zvláštní, ale ve světě si teda zgustlo místama až příliš? Ochutnávkou. Teda spíše ochutnávkami.

 

akce_1600x290_30_08-23_muzeum-a-dvoraka_zruseno2 Za pár dní, přesně 30.8. od 18:30 budeme ochutnávat naše šumivá a klidná vína v Muzeu Antonína Dvořáka.  
Co si tady můžete užít a vyzkoušet? Sabráž, neboli (husarské) umění otevírání sektu šavlí, která byla v Pellého ville přijata s takovým nadšením, že jsme se rozhodli si dát repete. 

V ceně vstupného bude možnost absolvovat zkrácenou prohlídku muzea jež je součástí Českého muzea hudby, které náleží do celku Národního muzea. Od svého vzniku v roce 1932 sídlí v Praze, v barokním letohrádku zvaném Amerika, významné stavbě architekta Kiliána Ignáce Dientzenhofera z počátku 18. století. Letohrádek je lemovaný zahradou se sochami Matyáše Bernarda Brauna. Obdivovat zde můžete unikátní soubor skladatelových rukopisů, korespondenci a dobové fotografie. 

 

1600x290 (2)

Jsme partnerem akce, která proběhne první zářijový víkend v Průhonickém parku u Prahy. Putování zahájíte na nádvoří Průhonického zámku, kde obdržíte skleničku, katalog s mapou trasy a pramenitou vodu Šumavský pramen. Je pro vás připraven okruh napříč Průhonickým parkem v délce 6 kilometrů, který je vhodný pro pěší.V průběhu vinné stezky se můžete občerstvit v restauracích nebo  odpočinout na piknikové louceMy jsme pro vás připravili ochutnávku 5 rakouských a 6 moravských vinařství. 

Rakouská vinařství: Proidl, Bauer, Waldschütz, Nittnaus a Gross 

Moravská vinařství: Šílová, Václav, Prokeš, Ilias, Dvořáček a Stávek. 

PS: Víte o tom, že Průhonický park v UNESCO?

 

email-podpis_730_09_07-23_letohradek-kinskych

 Řízená degustace těch nejlepších domácích bílých a červených vín z vínofolia Umění vína v Národopisném muzeu v Letohrádku Kinských, ve čtvrtek 7.9. od 18:30. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout na aktuální expozice muzea. Klasicistní Letohrádek Kinských je umístěný na úbočí bývalých vinic vrchu Petřína v Kinského zahradě.  

11 pro vás připravených favoritů obsahuje jeden sekt, zbytek je rozdělen mezi 5 bílých a 5 červených vín, z několika vinařství, vinařských regionů, odrůd a ročníků. Vína, která zaujala degustátory a hodnotitele řady vinařských soutěží v jednom degustačním flightu, na jednom místě s výkladem našeho kolegy Petra Očenáška.   

Samozřejmostí bude jako vždy drobné občerstvení od rozplývavého partnera našich degustací Krále sýrů a připravené bude i pečivo a uzeniny od drobných lokálních výrobců. Ideální pro toho, kdo umí žít.

Registrace je možná přímo tady, těšíme se na vás:-)

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.