Degustační balíčky vín – udělejte si příjemný a poučný večer s přáteli

Už víte, jaká odrůda vám nejvíce vyhovuje a rádi byste se pustili cestou poznávání nuancí v chutích, vůních i barvách? Someliéři Umění vína pro vás připravují degustační sady vín, ve kterých najdete obvykle šest lahví vín podle různých příležitostí..

Degustační sety vín obsahují jednu konkrétní odrůdu z různých vinařství v Čechách nebo Rakousku. Vína jsou vybraná tak, aby každé reprezentovalo jiný styl pěstování a výroby, pocházelo z odlišných poloh anebo zrálo v různých nádobách. Často bude některé víno oceněné od odborníků a tudíž se můžete těšit na velmi unikátní chuťové profily, jenž odrážejí rozmazlující péči svých autorů. Počet degustačních sad se může měnit v závislosti na doplňování nových vín v nabídce nebo oblíbeností té které odrůdy. 

5445_ryzlink-vlassky    5418-1_frank2   5478_naturalni-kniha

Spojující linkou speciálních balíčků jsou buď odrůdy nebo vinařství. Najdete zde například trojici magnum láhví Ryzlinku vlašského Welschriesling Barrel Selection2021 Magnum Art z rodinného vinařství Taubenschuss, které zdobí etikety od umělců Boženy Rossí, Karla Rossí a Jana Svobody, karton snů od Josefa Valihracha obsahující absolutního vítěze legendární soutěže Chardonnay du Monde za rok 2022, 4 Ryzlinky vlašské od vinařství Lípa, které zrály každé v jiné nádobě: sud, nerez, keramika, beton, případně Kadrnkovy sety s jeho proslule neortodoxními grafikami. Ale najdete zde i neobyčejnou kolekci devíti ryzlinků vlašských z Dunajovských kopců.

454-1_7-sada-power-wine  2770_magnum-art-balicek-ver1--2_1  Lípa

Nejširší nabídku najdete v kategorii Zvýhodněné balíčky. Pro zjednodušení jsme ji rozdělili na čtyři podsložky: Morava, Itálie, Rakousko a Francie. V každé z nich najdete hned několik balíčků, ve kterých je vždy alespoň jedna lahev zdarma. Sadu šesti vín si tak můžete pořídit až s 25% slevou. Tematicky laděné výběry dle odrůd nebo vinařství, to nejlepší, co najdete na rakouských svazích, či degustační balíček oceněných vín. Udělejte si zásoby, ať máte ve vinotéce vždy připravený balzám na duši, pro sebe i neohlášené návštěvy.

UV_PRODUKT_SHOPTET_BALICEK5+1_salon-vin1   šampaňské

Samostatnou kategorii pak tvoří balení vín oceněných v soutěži Vinařství roku. Kromě výhodných 5+1 balíčků vín z vinařství, která soutěž vyhrály v předchozích letech, zde postupně přidáváme balíčky aktuálních devíti finalistů ročníku 2023. Seznámit se tak můžete buď s balením šesti vín od jednoho konkrétního vinařství anebo s dvěma víny od každého vinařství podle kategorie Malé, Střední nebo Velké vinařství.

Male vinařství baliček FB  velke vinar SADA_STREDNI_MG_5204

Samozřejmě nesmíme zapomínat na blížící se vánoce. Období, kdy vybíráme to nejlepší pro naše blízké, kamarády nebo kolegy. Výběr jsme udělali pestrý a kromě čistých vinných balení v tašce nebo luxusnější krabici můžete darovat balení vína s čokoládou, kávou nebo třeba knihou či obrázkem od Jiřího Slívy. Nápadům se meze nekladou a víno je nejen chutný dárek, ale i voňavý a navíc díky spoustě antioxidantů i zdravý 😉. Krom toho, chcete přeci i prospět tím, že koupí vín podporujete drobné rodinné podniky, které často dědí umění výroby vína již několikátou generaci.      

.
.
.
.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.