Pomáhejme spolu – Veltlínské zelené 2020

Uvědomujeme si, že mezi marketingem a pomocí je v současné době velmi tenká hranice. Přesto jsme se do toho rozhodli jít. Degustátor Petr Očenášek tomu dal nápad, vinař Jirka Baláž dodal víno a my v Umění vína se postarali o vizuál etikety, balení a distribuci přes náš e-shop.

"Práce každého z nás na uvedení toho vína na trh se tak stává přidanou hodnotou, která má jasný cíl – podpořit současnou situaci ukrajinských utečenců v České republice, pomoci jim. A tak vzniklo víno s novým přívlastkem. Přívlastkem pomoci. Veltlínské zelené 2020 z trati Pod slunným vrchem". 

Za Umění vína – Leoš, Petr, Dan, Václav, Filip, Martin, Veronika, Kristýna a Lucie

„Touto lahví jsme se rozhodli podpořit obyvatele Ukrajiny, které zasáhla válka a chtěli bychom jim alespoň trochu pomoci v jejich současné životní situaci.“

Jiří a Lucie Balážovi

„ Je potřeba něco dělat a vedle sbírek, darování materiální pomoci a dalších humanitárních aktivit, jsem přemýšlel jak se zapojit i z podstaty mé profese, oboru který mi přináší živobytí a zároveň mě neuvěřitelně baví, naplňuje a přináší mi velkou radost. Domluvili jsme se proto s Jirkou Balážem, že jedno z vín ročníku 2020 společně darujeme do distribuce e-shopu Umění Vína jako „benefiční víno“ a 100% výnosu z jeho prodeje půjde na pomoc Ukrajině. Víno nám dělá radost, rádi jej vyrábíme, otevíráme, degustujeme a nabízíme ostatním, ale toto je nová „dimenze radosti“ a zadostiučinění, že můžeme naši prací pomoci těm, kteří teď bojují i za nás a naší pomoc teď nutně potřebuji. 

To víno, Veltlín zelený, vznikalo a nazrávalo v akátovém sudu, který pochází z jednoho bednářství v Maďarsku, které akátové dřevo na výrobu sudů nakupuje na Ukrajině a tím se vysvětluje i naše volba vína -  kruh se uzavírá. 

Ukrajina nám pomohla vyrobit tento krásný Veltlín a my na oplátku pomůžeme Ukrajině. „

Petr Očenášek

Víno na Vás čeká v našem e-shopu zde. Pokud si ho objednáte 6 lahví, tak vám přijdou v našem pěkném a zároveň bezpečném kartonu Umění vína.

_________________________-

 

UPDATE v září 2022


Díky vám, vínu od vinařství Baláž a nápadu Petra Očenáška (více v původním článku na blogu) jsme předali Ženskému spolku Vesna, který pomáhá integraci ukrajinských rodin v České republice, dar ve výši 12 tis. Kč. Díky za něj vám posílá ředitelka organizace pí. Dana Burianová.  

 

 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.