Prague Wine Trophy: předali jsme ocenění

V tomto týdnu ve čtvrtek jsme měli možnost pozvat Vás do Michnova paláce na pražské Malé Straně na výjimečnou akci, která se koná v Praze jednou za rok a osobně se jí účastní domácí vinaři i zástupci vinařství z celého světa: vyhlašování výsledků Prague Wine Trophy 2022. 

S ohledem na počet hodnocených vzorků je PWT největší mezinárodní soutěž vín v České republice. Organizátorkou soutěže je Ing. Šárka Dušková, DipWSET, držitelka diplomu Weinakademiker. Soutěž je určená pro lahvovaná, adjustovaná a obchodovatelná vína, vyrobená z hroznů révy vinné. Hodnocená vína jsou rozdělena do 32 kategorií, v každém soutěžním kole se hodnotí 8 odrůd vín. V roce 2022 se soutěže zúčastnilo 1816 vín. 

Umění vína je partnerem této prestižní soutěže a zároveň do soutěže přihlásilo několik vín rakouských vinařství, která zastupuje a všechna získala ocenění. Z toho jednou titul Prague Wine Champion pro Mariental 2019 Ernst Triebaumer za vítezství v kategorii Frankovka a pětkrát Prague Regional Champion za nejlepší rakouské víno v dané kategorii. 

Ocenění si převzali sami vinaři Herbert Tribaumer, Thomas Taubenschuss, bratři Waldschützovi a Willi Bauer, držitel rakouského titulu Mladý vinař roku 2022 . Další ocenění za vinařství Proidl a Nittnaus převzala naše kolegyně Karolína Neukirchner. 

Zákazníky jsme v rámci vyhlašování výsledků pozvali – kromě dalších ochutnávek – i na Galadegustaci, kde měli příležitost výběru ze vzorku přibližně 500 oceněných vín. Na akci jsme uspořádali soutěž o některá z oceněných vín. 

Můžeme s radostí konstatovat, že i letošní ročník mezinárodní soutěže Prague Wine Trophy splnil svůj cíl, poskytl prostor k porovnání výsledků práce vinařů v mezinárodním měřítku a těší nás, že vinaři, které Umění vína dlouhodobě svým zákazníkům v České republice představuje, posbírali množství cen. Těšíme se na další ročník. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.