Willy Bauer: rakouský „Mladý vinař roku“

V Rakousku je pravidelně vyhlašována prestižní soutěž o titul „Mladý vinař roku“. Již účast ve finálových nominacích je považována za velký úspěch. Nominovaní musí splňovat nejen přísná kritéria odborné komise, ale projdou i hlasováním samotných zákazníků. 

V loňském roce byl jako vítěz vybrán Wilfried Bauer z Jetzelsdorfu. Na otázku časopisu Gault&Millau, co je pro něj při výrobě vína charakteristické, odpověděl stručně, že jeho vína musí především dobře chutnat. Mladý vinař v tomto smyslu dbá především na vyváženost a požitek z pití, což dokládala vína, která přivezl s sebou: Grüner Veltliner DAC Alte Rebe a Burgundské cuvée. 

Mladý Willy Bauer, narozený v roce 1994, je z rodiny s třistaletou historií vinařství. Absolvoval Spolkovou vysokou školu pro vinařství a ovocnářství v Klosterneuburgu a také stáže v USA, Austrálii a Německu. Hospodářství vede společně se svým otcem Norbertem a matkou Giselou, ale za práci ve sklepě odpovídá výhradně on.  Ve svém vinařství se Bauerovi zaměřují na odrůdy Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Chardonnay a historicky tradiční pěstování červených odrůd Zweigeltrebe a Frankovky.

Rodinné vinařství Bauer s přibližně 100 viničními polohami na celkové ploše cca 90 ha existuje od roku 1721 jako generační podnik z údolí Pulkau v podoblasti Weinviertel v Dolním Rakousku. Mezi jejich nejvýznamnější lokality patří Schatzberg, Haidberg, Gerichtsberg a Diermannsee. Těžištěm jejich vinohradnické práce je zkoumání rozmanitosti lokalit, jakož i jejich půdních a klimatických vlastností. U červených vín se Bauerovi zaměřují na tříslovinami bohaté zástupce těchto odrůd. U bílých vín jsou dlouhodobě nadšení pro ovocná, minerální vína s dobrým potenciálem pro skladování. Dlouhodobě dodržovaná vysoká kvalita je již po desetiletí základem dobrých vztahů se stálými zákazníky z oblasti gastronomie, obchodu s vínem i soukromými milovníky vína.

My v umění vína jsme potěšení, že právě nezaměnitelná vína z vinařství Norbert Bauer máme i v našem portfoliu.

https://www.umenivina.cz/vinarstvi-norbert-bauer

   

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.