Barolo Monprivato Riserva Ca d'Morissio 2012 Giuseppe Mascarello
Product detailed description
Toto víno se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Jedná se o jemné a křehké víno, které začíná lesními bobulemi a tabákem, ale nakonec odhalí sluncem zalité ovoce, spálenou zem a vysušenou třešňovou kůru. Kvalita ovoce je velmi zralá, otevřená a pravděpodobně náchylná k určité nastupující oxidaci kvůli horkým a suchým podmínkám pěstování.
Doporučuje se kombinovat s červenými masy, zvěřinou a zralými sýry.
Ocenění:
- Robert Parker 94 bodů
Additional parameters
| Category: | Wines |
|---|---|
| Type: | Still |
| Variety: | Nebbiolo |
| Sugar: | Dry |
| Country: | Italia |
| Region: | Piemonte |
| Color: | Red |
| Alcohol: | 14 |
| Vintage: | 2012 |
| Size: | 0.75 |
| Wineyard: | Monprivato |
| Awards: | Robert Parker |
| Cap: | Cork |
| Winery: | Giuseppe Mascarello |
| Food Pairing: | italská kuchyně, sýry, zvěřina, vepřové, hovězí, bollito misto, brasato al Barolo, risotto al Barolo, červené maso |
Be the first who will post an article to this item!
Tradice vinařství se v rodině Mascarello drží již přes půl druhého století. Nejdříve jej pěstovali jako farmáři spravující panství a v roce 1881 zakoupil Giuseppe Mascarella vlastní pozemek a založil vinařství. Dnes se vinice rodiny Mascarello v oblasti Barolo rozkládají na 15 hektarech.

Vinařská oblast: Severní Itálie
Vinařská podoblast: Piemonte
15 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
1881 založeno
Skvělé kvality vín dosahují tím, že si zakládají pravidlech a postupech, které mají odzkoušené po generace. Jde například o zimní velmi krátké seříznut, likvidaci nekvalitních trsů na jaře, produkci maximálně 6,5 tun hroznů na hektar nebo ruční sběr i pečlivé třídění.
Kromě toho se rodina také dlouhodobě zabývá normami k ochraně životního prostředí a půdy vinic. Omezují proto pesticidy pouze na nutné minimum, nepoužívají přípravky na hubení plevele a vyhýbají se také hnojení, případně sází na přírodní organický hnůj.
Ve vinařství Gueseppe Mascarello e Figliio pěstují hrozny odrůd Nebbiolo, Barbera, Dolcetto a Freisa. Vzniká z nich řada Barolo DOCG, Barbera d’Alba DOC a Langhe DOC vín. Rostliny jsou nejčasněji staré asi 30 let, některé na vinici Monprivato dokonce přes 60 let.
